Madonna di Campiglio

10/12/2016

 

Mondain en elegant, dat zijn de meest voorkomende termen wanneer de gesprekken over het skigebied van Madonna di Campiglio gaan. Gelegen op 1550 meter hoogte biedt het skigebied van Madonna di Campiglio gevarieerde afdalingen voor zowel beginnende skiërs en snowboarders als voor de vergevorderde wintersporter.

Geprangd tussen de Brenta Dolomiten, Adamellogletsjer en de Presanellagletsjer heeft het skigebied van Madonna di Campiglio 57 skiliften die 150 kilometer geprepareerde skipistes bedienen. Met een liftcapaciteit van meer dan 31000 personen per uur is er van wachttijden aan de liften geen sprake. Het skigebied van Madonna di Campiglio zijn verbonden met de pistes van de skigebieden van Pinzolo. Pinzolo is dan weer gelinkt met Folgarida en Marilleva. Dat zorgt ervoor dat je je hier geen seconde hoeft te vervelen. Als extra troef ligt Madonna di Campiglio erg centraal in het Val di Sole. Er is een erg knap funpark en ook langlaufers hoeven Madonna di Campiglio niet links te laten liggen. Wandelaars halen dan weer hun hartje op in het 50000 hectare grote natuurpark Adamello-Brenta. 450 kilometer aan wandelwegen zorgt zo voor voldoende uitdaging voor zelfs de meest fervente wandelaar.

Genieten

Madonna di Campiglio is erg in trek bij de Italianen zelf. Velen van hen brengen hier hun wintersportvakantie door. En dat betekent dat genieten en heerlijk eten en drinken in de zon centraal staan. Liefhebbers van de betere wijnen sturen we met een gerust gemoed naar Madonna di Campiglio. Hou er wel rekening mee dat de prijzen net dat tikje hoger liggen dan je gewend bent in vele andere Italiaanse skigebieden.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief