Evenementen op grote hoogte in Val Thorens

04/11/2017

 

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer talrijke evenementen op grote hoogte in Val Thorens plaats vinden. Val Thorens, het hoogste skigebied van Europa, opent de pistes op 18 november met een generale repetitie om de ‘schwung’weer even er in te krijgen. De aftrap van het winterseizoen bestaat uit verschillende sportieve en leuke evenementen.

25 EN 26 NOVEMBER : DE GRAND PREMIERE –
HET GROTE OPENINGSEVENEMENT VAN VAL THORENS

Dit jaar organiseert Val Thorens het mooiste (en tevens eerste) openingsevenement voor alle skiliefhebbers om de opening van de pistes te vieren. Zoals tijdens een echte filmpremiere wordt het rode tapijt uitgerold
voor de bezoekers, die kunnen genieten van de vers geprepareerde pistes en een weekend dat geheel in het teken staat van een goed humeur!
Professionals van de meest gerenommeerde merken (meer dan 60 merken in totaal) komen dit weekend naar Val Thorens om skiërs en snowboarders gratis en in alle exclusiviteit kennis te laten maken met het nieuwste skimateriaal van deze winter. Alle wintersporten zijn vertegenwoordigd met een ruime keuze aan ski’s, skischoenen en snowboards om te testen!
Maar er zijn meer evenementen op grote hoogte! In het hart van het merkendorp worden talrijke activiteiten georganiseerd door professionals uit het vakgebied. Zo zijn er o.a. een mini snow park, een big air bag, een snowscoot trampoline, een toerski zone en een carving zone. Op het programma staan tevens talrijke spellen, happy hours, en cadeaus die men kan winnen tijdens dit kleurrijke en feestelijke weekend.
Om het openingsspektakel op een mooie manier af te sluiten, wordt er een freestyle wedstrijd gehouden op de Place Caron.

2 EN 3 DECEMBER : DE ANDROS TROPHY

Val Thorens en het ice driving circuit Alain Prost zijn het toneel van een race in de sneeuw tijdens de
de eerste niet te missen etappe van de Andros Trophy. Een weekend vol activiteiten met bekende coureurs, race auto’s, motoren en gegarandeerde sensatie voor het genoegen van jong en oud.

Andros Trophy (c) OT Val Thorens

8 EN 9 DECEMBER : EERSTE 2 ETAPPES VAN DE WERELDBEKER SKICROSS

Val Thorens, de wereldhoofdstad van de skicross, opent het seizoen met de eerste 2 etappes van de Wereldbeker Skicross. Voor het 6e jaar op een rij organiseert het skigebied dit sportieve en spectaculaire evenement dat men niet mag missen.
De beste athleten van de wereld zullen vertegenwoordigd zijn om het beste van zichzelf te laten zien, met aan de top de dubbelvoudig Olympisch kampioen Jean-Frédéric Chapuis, afkomstig uit Val Thorens, die zijn titel opnieuw zal verdedigen.

13 DECEMBER : DE SNOWBOARDCROSS IS TERUG IN FRANKRIJK !

Na een afwezigheid van 16 jaar is een van de evenementen op grote hoogte in Val Thorens dit jaar een etappe van de Wereldbeker Snowboardcross, thuisbasis van de vice wereldkampioen Chloé Trespeuch, en dit slechts twee maanden voor de Olympische Winetersplen van Pyeongchang! De verwachtingen zijn hoog en dit is de gelegenheid voor het publiek om het evenement op een feestelijke manier binnen te halen, zodat dit wederom een verplichte etappe wordt op het internationale programma. Spanning en sensatie gegarandeerd!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief