Zomerskiën in juli en augustus

24/07/2024

 

Ook in de zomer vind je in Europa enkele unieke bestemmingen voor diegenen die de sneeuw niet kunnen missen. Zomerskiën op gletsjers is een geweldige manier om sneeuwpret te beleven. Dit zijn enkele van de beste zomerskigebieden waar je in juli en augustus terecht kunt.

Zermatt, Zwitserland

Zermatt, gelegen in het Zwitserse kanton Wallis, biedt het hele jaar door skiplezier dankzij de Theodulgletsjer. Met pistes die reiken tot een hoogte van 3.883 meter, heb je niet alleen betere sneeuwcondities, maar ook een adembenemend uitzicht op de iconische Matterhorn. Zermatt is een populaire bestemming voor zowel toeristen als professionele skiërs die willen blijven trainen.

Saas-Fee, Zwitserland

Niet ver van Zermatt ligt Saas-Fee, een charmant autovrij dorp dat toegang biedt tot de Feegletsjer. Deze gletsjer bereikt hoogtes tot 3.600 meter en staat bekend om zijn prima zomerski-omstandigheden.

Zermatt Gornergratbahn © André Meier
Zermatt Gornergratbahn © André Meier

Hintertux, Oostenrijk

De Hintertuxergletsjer in Tirol is het enige skigebied in Oostenrijk dat 365 dagen per jaar open is. Met een hoogte van 3.250 meter biedt Hintertux een breed scala aan pistes en moderne faciliteiten. Het gebied staat bekend om zijn betrouwbaarheid en uitstekende sneeuwcondities, zelfs in de heetste maanden van het jaar.

Stubai, Oostenrijk

Het Stubaiergletsjergebied, op slechts een korte rit van Innsbruck, is het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Met hoogtes tot 3.210 meter biedt Stubai een uitgebreide selectie aan pistes en een spectaculair uitzicht. Dit gebied beidt ook een groot aantal activiteiten voor zowel beginners als gevorderden.

Tignes, Frankrijk

In het hart van de Franse Alpen vind je Tignes, onderdeel van het Tignes/Val d’Isère skigebied. De Grande Motte gletsjer, met een hoogte van 3.456 meter, biedt perfecte omstandigheden voor zomerskiën. De gletsjer is tot de derde week van juli geopend voor skiers (mits der sneeuw– en weersomstandigheden het toelaten) daarna weer in het najaar.

Les Deux Alpes, Frankrijk

Les Deux Alpes, gelegen in de regio Isère, is een van de grootste zomerskigebieden in Frankrijk. De Mont de Lans gletsjer, met een hoogte van 3.600 meter, biedt een gevarieerd terrein en een uitgebreid zomer funpark. Het gebied trekt zowel recreatieve skiërs als freestyle enthousiastelingen aan. Enkel open voor ski tot begin juli, daarna opent Les Deux Alpes (tijdelijk) weer tijdens de Franse herfstvakantie in oktober.

Les 2 Alpes
Les 2 Alpes – www.les2alpes.com

LET OP! Check voor je vertrek altijd of de skipistes geopend zijn.

Het is aan te raden om voor je vertrek de actuele sneeuw- en weersomstandigheden te controleren, aangezien deze van invloed kunnen zijn op de openingsuren en beschikbaarheid van pistes. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en geniet van je zomerski!

Dichtbij huis kun je natuurlijk ook skiën op de overdekte sneeuwpistes of een van de borstelbanen/rolbanen. Hierover meer in een andere publicatie.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief