Bijzondere skigebieden in de wereld

22/03/2018

 

We hebben als skiër allemaal wel eens mogen aanschuiven in de file op de Franse A40 of de Duitse A5, onderweg naar een weekje welverdiende wintersport. Zonder de filefuif van Studio Brussel is dat natuurlijk helemaal een hel. De file vermijd je het best door een trip te plannen naar één van de bijzondere skigebieden in de wereld. Voor een unieke skitrip heb je trouwens meer dan genoeg keus.

Bijzondere skigebieden in de wereld: dat is weer eens wat anders

The big 5

Het is niet de meest voor de hand liggende bestemming voor je wintersport maar je kunt van juni tot september prima skiën in Tiffindell en Afriski. Het eerste voordeel is dat je niet in de file staat in Frankrijk of Duitsland, aangezien je naar Zuid-Afrika vliegt. Daarnaast heb je natuurlijk een uniek verhaal om te vertellen op verjaardagen of feestjes.

Chili con carne

Juist, skiën gebeurt ook gewoon op het Zuidelijk halfrond en doordat de seizoenen anders zijn kun je in Chili heerlijk skiën tijdens de Europese zomermaanden. Aangezien er veel World Cup selecties trainen op het zuidelijk halfrond maak je ook nog eens kans om Svindal of Innerhofer tegen het lijf te lopen.  

Las Leñas

Don´t cry for me Argentina

Las Leñas is waarschijnlijk het bekendste skigebied van Zuid-Amerika en hoewel het totale aanbod van 57 kilometer geprepareerde piste niet heel uitdagend klinkt, geldt dat wel voor de hoogte van het gebied. Je daalt namelijk af tot maximaal 2240 meter waardoor het gebied sneeuwzeker is.

Aloha

Je ski’s of snowboard meeslepen op je slippers is natuurlijk niet ideaal, maar die slippers staan dan wel weer goed bij de bloemenkrans die je na je landing in Hawaii om mag hangen. In februari en maart is er grote kans op sneeuw op de Mauna Kea waar een goede conditie wel een vereiste is. Deze vulkaan ligt namelijk 10.203 meter boven zeeniveau en is daarmee de hoogste berg ter wereld. Er is helaas geen skilift voorhanden en je geraakt het makkelijkst boven met een auto maar dan heb je wel geskied in een van de bijzondere skigebieden in de wereld.

Etna

Heet onder de voeten…

Skiën in Italië klinkt niet heel bijzonder, maar in dit geval dien je iets zuidelijk af te zakken dan de Dolomieten. In december en januari bind je de latten namelijk gewoon onder voor een afdaling op de Etna. Europa’s grootste actieve vulkaan beschikt over twee kleine skigebieden en naar eigen zeggen lijkt skiën op de Etna alsof je aan het skiën bent in een maanlandschap. Dat is in ieder geval een prima voorbereiding wanneer je in de toekomst van plan bent om te gaan skiën in de ruimte.

De sirtaki

Het binnenland van Griekenland leent zich prima voor wintersport. Combineer dat met Griekse gezelligheid, Grieks eten en Griekse prijzen en je hebt de bestemming voor je volgende wintersporttrip gevonden, Na het skiën genieten van een ouzo’tje klinkt natuurlijk ook niet verkeerd.

Australië en Nieuw-Zeeland

In Australië biedt skigebied Perisher haar gast ruim 100 kilometer aan geprepareerde piste. Het hoogste punt ligt op 2054 meter en de meeste pistes zijn goed te doen voor de gemiddelde skiër. Ook in Nieuw-Zeeland zijn er genoeg mogelijkheden tot wintersport. Op het Noordereiland bevindt zich het grootste skigebied (44 km) van Nieuw-Zeeland, maar op het Zuidereiland valt de meeste sneeuw van heel Nieuw-Zeeland. Mt. Hutt in Canterbury is dan ook the place to be voor sneeuwliefhebbers.

Het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten liggen zeker enkele van de bijzondere skigebieden in de wereld. Hoewel dit gebied non-stop in het nieuws verschijnt is dat niet vanwege de skipistes die er te vinden zijn. Onderweg naar de top van de Mount Hermon passeer je mijnenvelden en vanaf de top kijk je kilometers ver over Syrisch grondgebied. Het gebied wordt dan ook streng bewaakt door de speciale alpinedivisie van het Israëlische leger en vanuit het skigebied zie je de militaire basis dan ook liggen. Wanneer je op zoek bent naar luxe is een vakantie naar Bamiyan in Afghanistan ook niet aan te raden. Voor een unieke beleving zit je hier echter wel goed. Wanneer je wilt hiken naar een top om vervolgens geheel onaangeroerd terrein te verkennen is Afghanistan the place to be.

Mount Hermon

Up north or down south

Het noordelijkste skigebied van Europa vinden we in Zweden. Riksgränsen ligt ruim 250 kilometer ten noorden van de poolcirkel en biedt de skiër meer dan 40 bergen om te ontdekken. Vanaf eind februari zijn er voldoende uren daglicht en kun je er dan ook terecht voor een unieke sneeuwervaring. Wanneer je liever iets zuidelijker gaat kun je op Antarctica terecht. De touroperators die skitrips naar de Zuidpool aanbieden vragen hun reizigers overigens wel om te beschikken over een ‘redelijke conditie’, goede pisteskills en een goed gevulde portemonnee. 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief