Sneeuwsport Vlaanderen

24/09/2015

 

Talent van eigen bodem is belangrijk. België heeft niet meteen de grootste traditie in wintersport. De atleten die we voortbrengen, moeten we koesteren. Daarom vindt WintersportGids een strategisch partnership met Sneeuwsport Vlaanderen bijzonder belangrijk. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de ontwikkeling en promotie van Vlaams ski- en snowboardtalent.

Sneeuwsport Vlaanderen

De organisatie van Sneeuwsport Vlaanderen werd aanvankelijk opgericht in 1977 onder de naam ‘Vlaamse Ski Vereniging’. In 2000 besloot de VSV in te spelen op nieuwe trends binnen de wintersport en werd gekozen voor de noemer ‘Vlaamse Ski en Snowboard Federatie’. Met het nieuwe bestuur dat er in 2013 kwam, werd de federatie omgedoopt tot ‘Sneeuwsport Vlaanderen’. De vzw wordt erkend en gesubsidieerd door Bloso. Acht vaste personeelsleden staan in voor de dagelijkse uitvoering van de taken, daarnaast versterken er occasioneel een twintigtal erkende docenten en een vijftal trainers onze werking.

De basisopdrachten van de federatie bestaan uit:

  • het organiseren van competities en recreatieve activiteiten,
  • het opleiden van leraars en trainers,
  • het ondersteunen van de aangesloten clubs en
  • het promoten van de ski-en snowboardsport in Vlaanderen.

Talentdetectie & topsport

Daarnaast voert de Sneeuwsport Vlaanderen een actief jeugdsportbeleid. Getalenteerde jongeren krijgen de kans om via de topsportschool in Wilrijk een professionele carrière uit te bouwen op het hoogste niveau. Op vlak van Topsport heeft Sneeuwsport Vlaanderen een permanente en professionele structuur gecreëerd zodat talentvolle atleten in staat zijn topresultaten te behalen in internationale competities.

Opleiding trainers

Sneeuwsport Vlaanderen organiseert als enige instantie in Vlaanderen ski-en snowboardopleidingen met de Vlaamse Trainersschool/Bloso, die erkend worden door de Europese Gemeenschap. Elk seizoen nemen bijna vijfhonderd kandidaat-trainers deel aan de toelatingsproeven die plaatsvinden op de kunst-en indoorbanen in onze regio.

Ook voor jou!

Onze federatie bestaat uit competitieve en recreatieve leden. Ondanks het feit dat de ski- en snowboardsport voornamelijk kadert in de vakantiesfeer is voor Sneeuwsport Vlaanderen elke Vlaamse wintersporter een potentieel lid. Als lid geniet je van een uitstekende verzekering, die uitbreidbaar is voor bijstand op en naast de piste in binnen- en buitenland. Daarnaast geniet je van tal van kortingen bij onze partners.

 

www.sneeuwsportvlaanderen.be

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief