Valle Isarco/Eisacktal

24/09/2015

 

Actieve wintersporters en levensgenieters

Wintersporter én meerwaardezoeker? Valle Isarco/Eisacktal zou dan wel eens jouw perfecte locatie kunnen zijn. Sneeuwzekerheid is er gegarandeerd, de pistes worden uitstekend geprepareerd en de vele gastvrije dorpjes zijn de ontdekking meer dan waard.

De Isarco is de op één na langste rivier in het Italiaanse deel van Zuid-Tirol. De rivier ontspringt dicht bij de Brennerpas om zich een kleine honderd kilometer later bij de rivier Adige te voegen. De Isarco leende zijn naam aan het dal waar actieve wintersporters of onvervalste levensgenieters elkaar treffen. De vijf skigebieden laten je elke dag een nieuwe piste of skihut ontdekken, verwennen je met culinaire hoogstandjes of zonovergoten terrasjes. En voor zowel de fanatiek sportieve skiër als de hele familie pakt Valle Isarco uit met uitstekend onderhouden pistes, professionele skischolen en uitdagende slede-afdalingen. Bovendien behoort Valle Isarco tot het spectaculaire Dolomiti Superski gebied, met 1200 pistekilometers en 450 liften, het grootste skigebied ter wereld.

Actieve wintersport

De vijf skigebieden zijn allemaal comfortabel bereikbaar en bieden voor elk wat wils. De ervaren en sportieve skiër die wel van een uitdaging houdt, sturen wij graag richting Plose-Brixen. De Trametsch piste is met negen kilometer de langste piste van Zuid-Tirol. Met een start op 2446 meter krijg je bovendien een uniek uitzicht op het prachtige natuurlijk decor van de Dolomieten. Trametsch is door de ligging en de technische moeilijkheidsgraad een unieke piste in de Dolomieten. En als je dan toch in Plose-Brixen bent, waag je dan eens in het schitterende funpark. Rails, kickers, tabletops, boxes, … het funpark biedt verschillende mogelijkheden voor zowel de beginnende freestyler als de volleerde professional. Pompende beats in de chill area maken het plaatje compleet. Of wat denk je van Racines-Giovo? Het sfeervolle landschap, de goede infrastructuur en de vele mogelijkheden, waaronder een schitterende bosafdaling, blijven in het geheugen van elke skiër of snowboarder gegrift. Rodelen doe je in het gebied van Monte Cavallo-Vipiteno. De 9.6 kilometer lange rodelbaan Monte Cavallo, staat synoniem voor ongebreidelde sneeuwpret en werd verkozen tot de veiligste rodelbaan in Alpen.

Valle Isarco/Eisacktal

Valle Isarco/Eisacktal

Families welkom

Uiteraard biedt Valle Isarco prachtige mogelijkheden voor een familievriendelijke wintersportvakantie. Sinds vorig seizoen zijn de gebieden van Gitschberg en Jochtal met elkaar verbonden door een nieuwe kabellift. De 44 kilometer pistes voor ieders niveau zijn perfect voor families. Het panorama op de Gitschberg is fenomenaal, net als de daarop volgende afdalingen. Dit is ski in alle rust, geen wachttijden, complete ontspanning. In het gezinsvriendelijke Jochtal vindt u skivermaak voor uw deur. Op de talrijke oefenpistes beneden in het dorp leren uw jongste spruiten snel de knepen van het vak. In het skigebied Ladurno-Colle Isarco, op een steenworp van de Brenner, toont Zuid-Tirol haar ware winterkarakter. Het is een gebied waar gezinsvriendelijkheid en gezelligheid centraal staan. Een ruim aanbod aan faciliteiten voor kinderen (Fichti’s Kinderland) en aangepaste accommodatie maken van Ladurno-Colle Isarco onze geheimtip voor een kindvriendelijke wintersportvakantie.

Valle Isarco/Eisacktal

Valle Isarco/Eisacktal

Nightlife

Neen, geen luidruchtig gelal en dronkemanspraat, maar sfeervol verlichte pistes en charmante berghutten in een ongerepte berglucht. Dat is de nacht in Valle Isarco. Wandel door de nacht op de berg en bezoek één van de vele hutten. De maan verlicht je weg, het eten is na een stevige avondwandeling heerlijk en de verhalen van backcountry alpinisten zetten je verder aan het dromen. In Plose, Monte Cavallo en Gitschberg-Jochtal blijft een aantal liften ‘s avonds open. Een afdaling in het licht van de maan of op de verlichte rodelbaan vergeet je nooit meer.

Genieten maar

Maar ook de gastronomische lekkerbek in Valle Isarco krijgt een schitterende traditie aan overheerlijk eten en drinken voorgeschoteld. Uitstekende wijnen, veel streekeigen producten en gezellige restaurants spelen de culinaire troeven van Valle Isarco bijzonder goed uit. Twee geheimtips willen we met je delen. In Brixen-Plose ga je naar de Rossalm hut. Op 2200 meter hoogte, wordt een uitstekende regionale keuken geserveerd. De gasten die er logeren, kunnen bovendien gebruik maken van de wellness faciliteiten. In de houten jacuzzi op het zonneterras komt je lijf terug tot ontspanning. Het fantastisch uitzicht krijg je er gratis bij. Onze volgende tip start iets sportiever. Trek je sneeuwschoenen aan en begeef je richting Schatzerhütte. Het eten is fantastisch, het uitzicht adembenemend. Een verblijf in de Schatzerhütte staat volledig in het teken van ontspanning en stressvrij genieten.

Valle Isarco/Eisacktal

Valle Isarco/Eisacktal

Valle Isarco biedt voor elk wat wils in een prachtig, natuurlijk decor. Of je nu als onvervalste levensgenieter, fanatiek wintersporter, beginner of ervaren, gezinnetje met kinderen, sneeuwschoenliefhebber of rustzoeker deze richting uitkomt, in Valle Isarco kan je steeds terecht.

 

Tekst: Jurgen Groenwals

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief