Arena Sport: Ski- en snowboardspecialist

16/10/2017

 

“Probeer maar”, klinkt het uitnodigend en met enige trots. De customized boots staan klaar en de staalkanten liggen te blinken, terwijl manlief nog even rondstruint in de snowboard shop-inshop. Het moet gezegd: bij Arena Sport in Diest komen we graag. En dat heeft alles te maken met de doorgedreven service, vakkennis, het hypermodern atelier en het enthousiast onthaal.

Het is ondertussen tien jaar geleden dat Roxanne en Pieter Jan zich in het avontuur stortten dat het hebben van een eigen sportspeciaalzaak heet. De winkel bestaat al sinds 1980, maar het jonge koppel zette er het laatste decennium ontegensprekelijk een eigen stempel op. “Omdat we zo gepasisoneerd zijn door wintersport”, klinkt Pieter Jan overtuigd. “Ik stond als student al in een skiwinkel en heb voor verschillende Oostenrijkse en Zwitserse wintersportmerken gewerkt. Roxanne geeft al sinds haar 16de skiles n heeft een master LO.”

Van een algemene sportwinkel is Arena Sport doorgegroeid tot een echte speciaalzaak voor alles wat met tennis en wintersport te maken heeft, tot en met textiel en accesoires van de grote merken toe. “Wij zijn ook een van de weinige winkels waar snowboard het zo goed doet, met dank aan onze snowboard shop-in-shop en natuurlijk aan onze fantastische en al even gepassioneerde snowboardspecialisten. De favoriete testlocaties van het team zijn Sölden (zo’n beetje de homebase), St. Anton en natuurlijk Obertauern. We testen al ons materiaal zelf, in de bergen, en zetten sterk in op een modern atelier.  Zo beschikt Arena Sport als enige in België over een Reichmann DTS-U Pro, een kantenmachine die de onderste staalkant in de glijrichting polijst, in plaats van dwars erop.

Ook bootfitting is een service waarvoor de winkel tot ver over de streekgrenzen bekend staat. “Bootfitting is een heel creatief proces. Er is geduld voor nodig en materiaalkennis. Een skischoen is geen standaard gegeven en elke voet is anders. We zijn een Fischer Vacuüm fit-center en komend seizoen komt er een gloednieuwe hightech scanner, die een perfect digitaal beeld kan maken van het hele been.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief