Home Nieuws Banff Mountain Film Festival 2019

Banff Mountain Film Festival 2019

0
Banff Mountain Film Festival 2019

Nog niet tot bij het Banff Mountain Film Festival 2019 geraakt? Op 26 en 27 april kan je in respectievelijk Hasselt en Gent nog een scala aan fantastische films bekijken. Tussen 10 en 16 april kan je ook in Nederland terecht. De editie in Antwerpen vorige week was volledige uitverkocht (1053 zitjes!), andermaal de moeite waard!

Het Banff Mountain Film Festival 2019

Het Banff Mountain Film Festival is uitgegroeid tot een internationale referentie en wordt nu beschouwd als het grootste en meest prestigieuze festival voor avonturenfilms met de bergen als centraal thema. Het Festival wordt sinds 1976 elk jaar gehouden en heeft zijn naam te danken aan het dorp waar het elk jaar aftrapt in november, Banff, gelegen in de staat Alberta in de Canadese Rocky Mountains. Na afloop van het Festival vertrekken de beste internationale avonturenfilms op wereldtournee. Ze worden vertoond in niet minder dan 42 landen en lokken meer dan 800.000 toeschouwers. Alle vertoningen worden omkaderd door podiumanimaties, ontmoetingen, en vinden plaats in een supergezellige sfeer. De selectie van 2019 is een van de meest indrukwekkende uit de geschiedenis van het Banff Mountain Film Festival.


Onze drie favorieten

Far Out: Kai Jones /
Teton Gravity Research​

Kai Jones is maar 11, maar dat is niet aan zijn skills en tricks te zien. Ongetwijfeld een van ‘s werelds meest veelbelovende freeriders, in beeld gebracht door de lens van zijn papa, die skifilms maakt. En dat komt goed uit!

This Mountian Life / Grand Baldwin, Jen Rustemeyer

Samen met haar 60-jarige mama vertrekt Martina op een episch skiavontuur van Vancouver naar Alaska. In zes maanden leggen ze 2300 km af door de genadeloze witte wildernis. De film werd reeds meermaals bekroond.

Skier vs drone / Mike Douglas

Het klassieke gevecht tussen mens en machine, dit keer tussen Olympisch brons-medaillewinnaar Victor Muffat-Jeandet en dronepiloot Jordan Temkin op een slalomslope in Utah.

Waar koop ik tickets en wat kosten ze?

Voorverkoop: € 17 via Cap Mundo
Aan de deur: € 19, indien nog beschikbaar. Check zeker op voorhand, want de meeste locaties zijn tegen dan uitverkocht!

Deuren en bar gaan open om 19 uur. Screening start om 20 uur en eindigt rond 23 uur met een pauze tussenin.

De screening in Gent vindt plaats op een nieuw locatie: Opera Ballet Vlaanderen, Schouwburgstraat 3, 9000 Gent. In Hasselt spreken we traditiegetrouw in Kinepolis Hasselt af.

Het volledige programma en meer informatie vind je uiteraard op de site van het Banff Mountain Film Festival zelf. De trailer hieronder.

BANFF TRAILER 2019 from CAP MUNDO inspiring adventures on Vimeo.