Home Nieuws Banff Mountain Film Festival

Banff Mountain Film Festival

0
Banff Mountain Film Festival
Eclipse

Tickets al gekocht? Nee, niet voor je volgende skitrip, maar voor het Banff Mountain Film Festival. Ook in 2016 gaat dit wereldberoemde filmfestival op wereldtoernee. Van 25 februari tot 26 april zijn er vertoningen in België. 

Wie nog tickets wil bemachtigen, doet dit best zo snel mogelijk. De edities van het Banff Mountain Film Festival in Leuven en Brussel zijn namelijk al uitverkocht, maar in Gent, Antwerpen en Hasselt is er nog plek. Een goed excuus voor een citytrip.


We nemen je alvast even mee…

Banff Mountain Film Festival

Pretty Faces

Duur: 11 min. / Film van: Lynsey Dyer

Deze film brengt een ode aan dames die houden van de sneeuw. Met name big mountain skiester Rachel Burks schittert van het witte scherm af. Voor het eers skiet ze in Alaska, waar ze sporen trekt voor haar en de volgende generatie skiesters.

Film 2: The Important Places

Duur: 9 min. / Film van: Gnarly Bay, Forest Woodward

Een aaneenschakeling van prachtig 16mm beeldmateriaal uit de oude doos gemixt met nieuwe beelden die op meesterlijke wijze in beeld brengen hoe een zoon teruggrijpt naar belangrijke plaatsen uit zijn leven.

Film 3: A line Across the Sky

Duur: 40 min. / Film van: Peter Mortimer, Josh Lowell

Lange tijd werd de Fitz Roy oversteek in Patagonië door alpinisten als ondoenbaar geacht. Ook de hoofden van Tommy Caldwell en Alex Honnold waren op hol gebracht door de iconische skyline van Cerri Fitz Roy en de zes naburige pieken. Zij vonden het de moeite waard om het in elk geval te proberen, en slaagden erin. Als eersten legde ze de volledige beklimming en afdaling af in 5 dagen.

Film 4: Chasing Niagara

Duur: 30 min. / Film van: Rush Sturges

Ik ben geen watermens, dus van deze film gaat mijn hart binnen de seconde sneller kloppen. Maar Pro kayaker Rafa Ortz toont dat eravring en determinatie alles mogelijk maken. Twee jaar lang trekken hij en zijn team van het Mexicaanse regenwoud, via watervallen in Noord- en West-Amerika naar Canada, waar Rafa zich waagt aan de drop van 50 meter over de Niagara Falls…

Film 5: Eclipse

Duur: 31 min. / Film van: Anthony Bonello, Switchback Entertainment

Het idee was simpel: breng wat skiërs samen en film hen met op de achtergrond een maansverduistering. Het heeft heel wat voeen in de aarde, maar uiteindelijk komt ene crew van 10 aan in Svalbard in Noorwegen. Het weer is slecht, de druk hoog, de gids een gids en de skiërs… die willen allen maar skiën.

Film 6: Bluehue

Duur: 5 min. / Film van: Natasha Brooks

Een vrouw met een missie, maar dan naakt. Zwemster Natahsa Brooks voelt zich in haar blootje als een vis in het koude water van de bergmeren van Snowdonia, in Wales. Zo heeft ze het gevoel zich volledig te kunnen afzonderen en voelt ze zich verbonden met de natuur.

Film 7: Curiosity

Duur: 13 min. / Film van: Renan Ozturk

We volgen marathonlopers Rory Bosio, Timothy Olsen en Hal Koerner tijdens hun voorbereidingen op de Ultra-Trail de Mont-Blanc, een van ’s werelds zwaarste en meest pretigieuze ultramarathons. Of hoe nieuwsgierigheid kan leiden naar een fantastische en onvergetelijk ervaring. De beelden zijn ronduit prachtig.

https://vimeo.com/128311814

Film 8: Dark Light

Duur: 5 min. / Film van: Mike Brown

Dompel jezelf onder in deze MTB-wereld van licht en kleur. Nooit eerder gezien, nooit eerder vertoond. De professionele mountainbikers halen de gekste stunts en afdalingen uit in het maanlandschap van Utah en het Ewok-bos in de Pacific Northwest, maar dan ’s nachts. Fysiek en mentaal een zware uitdaging voor de riders en de filmcrew.

Alle data en tickets op www.banff.be/nl.

Het Banff Mountain Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors als Berghaus, Klean Kanteen, Garmin, Petzl, Care Plus, Osprey en vele andere.