Home Algemene info Onze top drie beste films van de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 18/19

Onze top drie beste films van de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 18/19

0
Onze top drie beste films van de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 18/19
Frozen Mind (c) Ivresse Film

De European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 18/19 laat de harten van de buitenmensen weer sneller kloppen. In acht films en 120 filmminuten krijg je een veelzijdigheid aan buitensporten en -avonturen te zien. De première in België vindt plaats op 15 oktober in Brussel en trekt daarna naar achtereenvolgens Sint-Niklaas, Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi om weer te eindigen in Brussel.

Met Tom Belz beklimmen we op krukken en met slechts één been, de hoogste berg van Afrika terwijl de buitengewone klimmer Adam Ondra grenzen verlegt; ook die van de moeilijkheidsgraden. Spectaculaire mountainbike-actie, de fijnste poedersneeuw en een roadmovie op rollerski’s mogen niet ontbreken, net zo min als grappige momenten, een ode aan het leven en een wereldrecord in het paragliden. Het doek gaat òp voor de E.O.F.T. 18/19.


Onze top drie beste films
van de European Outdoor Film Tour

Frozen mind1. Frozen Mind

Chamonix, Frankrijk. Hier wachten steile en uitdagende afdalingen op Victor de Le Rue en Pierre Hourticq. Op snowboard dan wel op ski’s: met de vele smalle geulen en spiegelgladde ijsvlaktes met windsnelheden tot 60 km per uur, begint de pret eigenlijk pas goed! En omdat er altijd nog tijd is een kleine schans op te werpen, hoort bij deze jongens de sneeuwschop tot de freeride-standaarduitrusting.

Frankrijk 2018 // Regie: Antoine Frioux, Maxime Moulin // Acteur: Victor de le Rue // Productie: Ivresse Film

8000+ EOFT2. 8000+

In juli 2016 gaat paraglider Antoine Girard op pad, om de Karakoram gedurende een drieweekse hike-and-fly-tour te verkennen. Helemaal alleen. Al twee keer is de beklimming van de 8051 m hoge Broad Peak mislukt en daarmee de poging vanaf de top met een paraglider weer het dal in te vliegen. Nu hoopt hij dat de thermiek hem op de top zal zetten en misschien wel erbovenuit zal tillen. Als hem dat zou lukken, zou hij een nieuw hoogterecord op het gebied van glijschermvliegen kunnen opstellen. Maar de lucht is ijl boven de 8000 meter en zowel starten als landen blijven een heikele onderneming.

Frankrijk 2018 // Regie: Christian Schmidt // Acteur: Antoine Girard // Productie: Moving Adventures Medien

Mbuzi Dume - Strong Goat3. Mbuzi Dume – Strong Goat

‘Mbuzi Dume’: dit is Swahili en betekent zoveel als ‘snelle geit’. Dat is de bijnaam die de Afrikaanse berggidsen aan Tom Belz gaven tijdens de beklimming van de Kilimanjaro. Maar met dit verschil dat deze ‘snelle geit’ de berg niet op vier maar op drie benen beklommen heeft. Of beter gezegd: op één been en twee krukken. Want Tom verloor zijn linkerbeen toen hij acht jaar oud was. Sindsdien heeft hij het lopen op krukken geperfectioneerd en staat ook op één been stevig in het leven. Toch had hij tot voor kort niet durven dromen naar de Kilimanjaro af te reizen en een zonsopgang op 5.895 meter hoogte mee te maken. En al helemaal niet dat hij dit avontuur beleven zou met de persoon die 23 jaar geleden zijn been moest amputeren en daarmee ook zijn leven redde: Dr. Klaus Siegler.

Duitsland, Twitserland, Tanzania 2018 // Regie: Claudio von Plata // Acteur: Tom Belz, Klaus Siegler, Günter Hermann // Productie: HelliVentures Filmproduktion

Volledige programma en tickets.

www.eoft.eu