Home Algemene info Dames opgelet! Blizzard en Tecnica nieuwe wintersportcollectie voor vrouwen

Dames opgelet! Blizzard en Tecnica nieuwe wintersportcollectie voor vrouwen

0
Dames opgelet! Blizzard en Tecnica nieuwe wintersportcollectie voor vrouwen
TECNICA-BLIZZARD-wintersportcollectie voor vrouwen

Women to Women, een initiatief van Blizzard en Tecnica, is de eerste wintersportcollectie voor vrouwen die speciaal is ontworpen om tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften. Dankzij verschillende technologieën zijn issues als comfort, customization en performance voor de skischoencollectie en lichtheid, performance en speelsheid voor de skicollectie opgelost.

De missie van Women to Womenis om authentieke producten voor vrouwen te bieden en zich te verbinden aan de skicommunity door ervaringen te delen en de passie voor sport te vieren. Intensieve workshops, ontmoetingen met atleten, producttesten en research in de sneeuw dagen productontwikkelaars continu uit om producten voor vrouwen te creëren die een nieuw niveau van beleving, vertrouwen en vrijheid bieden.


We vroegen Blizzard om het ontwikkelproces wat verder toe te lichten. Kwestie te weten te komen welke gedachtegangen er achter de uitzonderlijke prestaties en mooie looks schuilgaan. Hieronder de sleutelwoorden achter de nieuwe Blizzard en Tecnica wintersportcollectie voor vrouwen met als blikvangers de Blizzard Black Pearl 88 en de Blizzard Alight 7.4 CA.

  • Empower

Vrouwen staan hun mannetje en willen zeggenschap hebben in hun materiaal. Performance is net zo belangrijk als uiterlijk, en features en voordelen net zo belangrijk als kleuren en prints. De Black Pearl, de best verkopende damesski in de USA, laat zien wat Blizzard met producten voor vrouwen kan en hoe ontwerpers oplossingen vinden voor zowel veeleisende en agressieve skiesters als voor skiesters die hun techniek willen verbeteren. Het doel is om vrouwen tijdens het skiën meer beleving, vertrouwen en vrijheid te laten ervaren.

  • Evolution

Testresultaten van focusgroepen dagen productontwikkelaars uit om oplossingen te vinden voor praktische problemen en nieuwe producten te creëren die de on snow-ervaring van vrouwen comfortabeler, leuker en minder stressvol maakt. Samen met de Universiteit van Verona is biomedisch onderzoek gedaan, waarbij de nadruk lag op de skihouding van vrouwen. Het doel: producten ontwikkelen die nog meer zijn toegespitst op vrouwen. De 2017-2018 collecties van Blizzard en Tecnica zijn op deze manier tot stand gekomen.

  • Balance

Balans is de sleutel in het leven, zowel in sport als in materiaal. En balans heeft ook Blizzard en Tecnica geïnspireerd bij het ontwikkelproces om bij elk model uit de nieuwe collectie te zorgen voor de juiste mix van technologie en design. Het uitbalanceren van een vrouwelijke stijl met de behoefte aan performance, van technologie met passie en emotie, dit is de nieuwe richting.

  • Elevate

Door geavanceerde, innovatieve technologieën, een superieur gevoel, een betere overall performance en een gevoel van vrijheid willen Blizzard en Tecnica de ski-ervaring, zowel door zintuigen als door emoties, verhogen. Dit geeft elke skiester het zelfvertrouwen om haar doelen te bereiken, plezier te hebben en trots op zichzelf te zijn.

  • Will

‘Wil’ staat voor het verlangen om een nieuwe benadering te creëren en de wilskracht om dit ook te realiseren. De meest revolutionaire evolutie gaat door gedeelde keuzes: het wordt niet opgelegd, maar voorgesteld, het zorgt niet voor een scheiding, maar juist voor samenhang. Wanting is willing, willing is power, power is women.

Women world community

Uiteraard is er is niks meer aanstekelijk dan een groep vrouwen die samen dezelfde passie delen. De Focus Groups hebben vrouwen bij elkaar gebracht om samen aan hetzelfde te werken: specifieke producten ontwikkelen die vrouwelijke skiërs naar het volgende level tillen op het gebied van beleving, vertrouwen en vrijheid. Om een connectie te maken en een community van gelijkgestemde, gepassioneerde skiesters op te zetten. Deze community heeft als doel om continu een open en on-going dialoog te hebben, om producten te verbinden met passie en performance met stijl. En dit is nog maar het begin van een geweldig verhaal…

www.blizzard-ski.com