Home Algemene info Brides-les-Bains ideale uitvalsbasis voor ‘s werelds grootste skigebied

Brides-les-Bains ideale uitvalsbasis voor ‘s werelds grootste skigebied

0
Brides-les-Bains ideale uitvalsbasis voor ‘s werelds grootste skigebied
© Brides-les-Bains, S. Aymoz

Of we de wintersportervaring in Brides-les-Bains in enkele woorden kunnen samenvatten? Dat is een lastige, maar met ‘fantastische skimogelijkheden in ’s werelds grootste skigebied, een heerlijk kuuroord met thermale bronnen, en een onevenaarbare prijs-kwaliteit’ komen we al een heel eind. Maar daarmee is lang niet alles gezegd…

Betaalbaar skiën in Les Trois Vallées

Toegegeven, het prijskaartje voor een wintersportvakantie loopt snel op. Vervoer, materiaal, overnachtingen, skipas, eten en drinken, activiteiten buiten de piste… Ruimte voor een verwennerijtje – zei er iemand massage na een lange pistedag, een uitstap met een gids of een culinaire traktatie? – blijft er vaak niet over. Maar wat als je 30% tot 50% op de kosten bespaart in vergelijking met typische alpine skidorpen? De moeite waard? Absoluut. En dat kan dus in Brides-les-Bains.

© Brides-les-Bains, David André

Hoe dat komt? Het antwoord daarop is eenvoudig. Brides-les-Bains is namelijk een jaarrondbestemming, waar het dankzij zijn ligging en vele mogelijkheden, onder andere op het gebied van health & wellness, ook in de zomermaanden heerlijk toeven is. In tegenstelling tot vele hoger gelegen skidorpen moeten hotels en restaurants in Brides-les-Bains niet al hun inkomsten zien binnen te strijken tussen pakweg december en maart. Het dorp telt ook een 500-tal vaste bewoners en loopt off season dus niet leeg.

Dit maakt van Brides-les-Bains een zeer betaalbare bestemming in Les Trois Vallées en een ideale uitvalsbasis om te skiën in het grootste skigebied van Europa. Toegegeven: hier heb je geen ski-in/ski-out, maar met de compleet vernieuwde Olympe-gondola sta je in 22 minuten in het hart van een gigantische sneeuwparadijs, waar tal van klinkende namen aan je voeten liggen: Val Thorens, Courchevel, Méribel, Les Menuires, Orelle, St Martin de Belleville, La Tania… Onderaan de gondola kan je je skischoenen zelfs bewaren in verwarmde lockers!

Thermen en wellness in Brides-les-Bains’ DNA

Als er een troef is waar Brides-les-Bains terecht mee uitpakt, is het zijn aanbod op het gebied van wellness, health, thermen en spafaciliteiten wel. De locatie is op zijn zachtst gezegd uniek. Waar anders kan je jezelf zo zorgeloos onderdompelen in zalig spawater met uitzicht op besneeuwde pieken?! Of na een dag piste genieten van zoveel welzijn? Niet voor niets is Brides-les-Bains één van de meest gerenommeerde health & wellnessoorden in Frankrijk.

© Brides-les-Bains, Gilles Lansard

Wie spa zegt, kan niet om Grand Spa Thermal heen. De wellness-mogelijkheden in dit 2700 m2 grote etablissement – een van de grootste thermale spa’s in Frankrijk – reiken hier van thermaalkuren, beautybehandelingen en verschillende soorten massages tot fitnessweken met programma’s voor een gezonde voeding, fysiotherapie, dieetleer, etc. Extra interessant zijn de ski & welness packages, maar losse verwennerijen boeken kan natuurlijk ook.

Nog een weetje voor de geschiedenisfans? Door een aardverschuiving begon in 1818 het speciale bronwater te stromen. Dokter Hybord was de eerste die begin 19e eeuw het bronwater in Brides-les-Bains analyseerde en ontdekte dat het een genezende kracht had. Later kwam men erachter dat het water een wondermiddel was om af te slanken. In het dorp staan ook enkele kranen waar je van het bronwater kan drinken.

Authentiek Alpendorp

In tegenstelling tot veel hoger gelegen is Brides-les-Bains het hele jaar door een topbestemming. Dit maakt dat het plaatsje veel meer leeft. Niet zozeer in de zin van de wildste après-ski en drukte op de pistes, maar wel qua sfeer. Bovendien valt er ook veel meer te beleven dan ski, snowboarden en wellness. Wat dacht je van een nachtje slapen in een iglo? Zelf een iglo bouwen? Of een sleehondenexcursie? Zelfs yoga in de sneeuw en bosbaden behoren tot de mogelijkheden.

© Brides-les-Bains, David André

Tot slot zou Brides-les-Bains geen Savoyaards dorp zijn zonder Savoyaardse specialiteiten. Tartiflette, raclette, klassieke soepen… ze staan allemaal op het menu. Zelfs sterrenrestaurants zijn niet ver te zoeken. Bij het toeristenbureau kan je zelfs een Brideski Gourmet Card aanschaffen waarmee je voor €55 kan lunchen in bv. Le Farçon (1 ster), L’Azimut le Praz (1 ster) of Le Chabichou (2 sterren). Goed om weten: als gezondheidsdorp zetten veel restaurants bij elk gerecht het aantal calorieën. Niet om je af te schrikken uiteraard, maar omdat je dan als je wil bewuste keuzes kan maken.

Brides-les-Bains praktisch

  • Pistes? 600 km pistes (50% groene en blauwe), 120 km loipes, 5 snowparks en 43 funzones
  • Liften? 160 skiliften, gondola van Brides-les-Bains (open vanaf 8:30 uur) naar Méribel
  • Sneeuwzeker? 25 pieken binnen bereik, sneeuw gegarandeerd (85% van de resorts boven de 1800 meter)
  • Er heen? Snelweg of trein tot Moutiers (15 min.), luchthavens van Lyon en Geneve (2 uur). Ter plaatse is er een GRATIS shuttle service.
  • Info? www.brides-les-bains.com/hiver/en/skiing

© Brides-les-Bains / Luge mottaret, David André

© Brides-les-Bains, S. Aymoz