Home Nieuws Hello Fieberbrunn! Freeride World Tour naar Oostenrijk voor FWT19 #3

Hello Fieberbrunn! Freeride World Tour naar Oostenrijk voor FWT19 #3

0
Hello Fieberbrunn! Freeride World Tour naar Oostenrijk voor FWT19 #3

We zijn nog niet bekomen van de beelden uit Canada, of de volgende editie van de Freeride World Tour kondigt zich al aan. Dit keer wat dichterbij: Fieberbrunn, Oostenrijk, is van 22 tot 28 februari 2019 voor de crème de la crème van de freeridewereld de plaats van afspraak. Maar iedereen welkom uiteraard! Dan krijg je beelden als deze te zien


Voor wie Fieberbrunn nog niet kent: dit is het freeridemekka in de Kitzbüheler Alpen, en meer specifiek in het Pillerseetal. Fieberbrunn betekent trouwens ‘Koortsbron’, vernoemd naar de vorstin die hier in de 14e eeuw kwam kuren, in de hoop af te geraken van haar kwellende koortsaanvallen.


Maar goed, de FWT komt hier niet zozeer voor het heilzame bronwater (al zal dat wel goed doen, na afloop). De backcountry scenery rond de Wildseelder is namelijk een must see en do, niet alleen voor de diehard freeride fans. Het weerwindow staat open van 22 tot 28 februari, maar de condities zien er nu al prachtig uit.

Deelnemers moeten 40 minuten hiken naar de top van de Wildseelder op 2118 meter voor ze zich wagen aan de 620 meter lange verticale drop en een slope van 70 graden! Het hele spektakel is vanuit het eventdorp te bewonderen op gigantische screens.

Enjoy! We posten snel de link naar de livestream.