Home Nieuws Geef toe aan je sneeuwhonger… Met deze 3 gratis films!

Geef toe aan je sneeuwhonger… Met deze 3 gratis films!

0
Geef toe aan je sneeuwhonger… Met deze 3 gratis films!
(c) Patagonia

Beetje warm deze week, dus misschien is het niet het moment. Of juist wel natuurlijk… Want sneeuwhonger heb je toch altijd?! Aangezien het nog wel even duurt voor we daar echt aan kunnen toegeven, zochten en vonden we drie gratis sneeuwfilms voor een heerlijk avondje ‘in’.

K2: The Impossible Decent

We zaten op onze filmavond meteen aan ons scherm gekluisterd! Dat is wat K2: The Impossible Decent met je doet.


Twee jaar geleden ondernam de Pool Andrzej Bargiel een ogenschijnlijk onmogelijke missie. Met z’n ski’s op zijn rug beklom hij zonder extra zuurstof de K2 – met 8611 meter de 2de hoogste berg ter wereld, na de Everest, en tig keer uitdagender. Eenmaal boven, keek hij eens goed rond, klikte hij zijn latten aan en gleed hij weer naar beneden.

Die hele missie is een pak gevaarlijker dan het zo snel opgeschreven op papier klinkt. 25% van de alpinisten overlijdt op deze berg. Vandaar dat er natuurlijk zo’n beauty van een documentaire over is gemaakt. Een first op vele vlakken.

Je kan K2: The Impossible Decent gratis bekijken via de site van Red Bull. Duur: 1 uur en 6 minuten.

Hieronder het originele kortfilmpje van Andrzej zelf.

Treeline

Japan hebben we altijd al een fascinerend land gevonden. De mix van een eeuwenoude cultuur en hypermoderne maatschappij zijn zo mooi in elkaar verweven dat je er stil van wordt. Ook van Treeline werden we stil. Ook de prachtige pianomuziek wist ik als pianiste zeer te waarderen.

In Treeline vertellen een handvol wetenschappers, spiritualisten, skiërs en snowboarders waarom bomen zo belangrijk zijn. Bomen? Ja, bomen dus.

De film neemt je mee van de mysterieus mooie berkenbossen in Japan, naar de statige rode cederwouden van Britisch Columbia en de onverwoestbare pijnboombossen in Nevada. Sommige bristlecones, zoals deze pijnboomsoort heet, zijn 2000 tot 3000 jaar oud!

Hier gelijk de directe link naar de film. Duur: circa 40 minuten.

Dapter

Ons avondje afsluiten, doen we met een productie van eigen bodem: Dapter. Een hels relaas van het Alaska-avontuur van het snowtrio uit de Lage Landen Paul de Groot, Sebastiaan Vreeken en Loïc Isliker.

Het zit de mannen niet altijd mee, vooral het logistieke geregel is niet van de poes en vergt de nodige creativiteit van de heren. Ook het weer gooit geregeld roet in het eten. Gelukkig leveren in Alaska ook niet-skidagen prachtige beelden op.

Duur: 22 minuten.

Enjoy!