Home Materiaal 2017-2018 Getest! Odlo Evolution Blackcomb sportonderkleding – laag 1 van 3, check!

Getest! Odlo Evolution Blackcomb sportonderkleding – laag 1 van 3, check!

0
Getest! Odlo Evolution Blackcomb sportonderkleding – laag 1 van 3, check!

Afgelopen weekend trok WintersportGids naar de (indoor) sneeuw om het nieuwste materiaal van Odlo te testen. Geen seconde te vroeg, als we de weersverwachting van aankomend weekend mogen geloven. Met temperaturen rond het vriespunt en sneeuw in het vooruitzicht komt Odlo Evolution Blackcomb sportonderkleding absoluut van pas.

Maar goed, eerst even terugblikken op ons uitje naar SnowWorld Landgraaf met overnachting in het aangrenzende hotel. Een minivakantie met inhoud. Want meer dan om zalig skiën en snowboarden ging het ons dit keer om het uittesten van het nieuwste Odlo-materiaal. Waarom Odlo onderkleding zo functioneel en uniek is, kregen we tot in detail uitgelegd van twee technische experts.


Odlo Evolution Blackcomb sportonderkleding

De theorie

De kern van Odlo’s functionele sportswear is het ‘drielagenprincipe’. De eerste laag is daarbij vooral belangrijk. Die staat in direct contact met de huid en is daarom een cruciaal onderdeel van iedere sportoutfit. Belangrijk is dat de laag ventilerend is, snel droogt en goede isolatie biedt tegen de kou.

Uniek aan Odlo onderkleding zijn de verschillende functionele zones. Zo zorgen naadloos geïntegreerde functionele zones met een geribbelde structuur voor extra warmte rond de nieren. Terwijl de naadloos gebreide mesh-structuur op de rug, onder de oksels en de binnenzijde van de ellenbogen een optimale ventilatie garandeert.

Evolution Blackcomb is gemaakt volgens Odlo’s eigen Greentec-technologie met 38% gerecycled polyester. Hiermee draagt het bij aan de duurzaamheid die Odlo bij de productie van zijn kleding nastreeft. Speciale, in de stof geweven geurremmende vezels voorkomen nare geurtjes. Niet voor niets won de onderkledinglijn vorig jaar de prestigieuze ISPO-award in de categorie Ski/Baselayer. 

In de praktijk

Wij trokken de Odlo Evolution Blackcomb sportonderkleding ’s morgens aan… en niet meer uit. Van het ontbijt over de theoretische sessie en een volle dag in de sneeuw, tot de volgende ochtend op een ijskoud voetbalveld.

Toegegeven: de – zeer deskundige – ski-instructrice komt er beter mee voor de dag dan ondergetekende, maar die aansluitende fit is nodig om de slimme technologieën hun werk te laten doen. En dat doen ze. We blijven de hele dag comfortabel op temperatuur, tijdens het sporten en na afloop in de cafetaria.

Ons besluit: wat je sport of buitenactiviteit ook is, iedereen zou een setje van dit thermisch ondergoed moeten hebben. Wij Belgen doen vaak tal van katoenen lagen aan in combinatie met een jeansbroek. Dan sta je daar te rillen aan de kant en oncomfortabel van je weekend te genieten.

Vanaf je zelf aanvoelt het koud te hebben is de Blackbomb je ideale metgezel al is het voor een voetbalwedstrijd, een lange wandeling of gewoon een heerlijke avond naar de kerstmarkt met je vrienden! Een aanrader om lang en aangenaam te genieten van de dag zonder je binnen te hoeven opwarmen.

Odlo Evolution Blackcomb sportonderkleding houdt je warm en droog en laat je ook in de kou op de top van je kunnen presteren.

Getest door: Anton De Groot

Hebben?

Voor komend winterseizoen is Evolution Blackcomb beschikbaar als shirt en broek, in verschillende kleuren voor dames en heren. Het shirt kan je krijgen met een crew neck of facemask voor extra bescherming voor je gezicht en hals. De broek en het shirt met crew neck kosten beide €80, het shirt met facemask €100. Ook handig om weten: wassen kan gewoon op 60˚ en indien nodig zelfs op 90˚. Check onze store locator voor verkooppunten of surf naar www.odlo.com.

Odlo Evolution Blackcomb onderkleding