Home Merken Getest! Spektrum Sylarna Bio Premium wintersportbril

Getest! Spektrum Sylarna Bio Premium wintersportbril

0
Getest! Spektrum Sylarna Bio Premium wintersportbril

Een wintersportbril is zo’n item waarvan je de kwaliteit pas merkt als je voor het eerst een premium bril op je neus hebt staan… Wat een verschil! Zo ook met deze Sylarna Bio Premium van Spektrum. We testten hem voor je uit.

Getest!

De Spektrum Sylarna Bio Premium wintersportbril

Onder het motto ‘Het oog wil ook wat’, letterlijk dan, namen we dit keer een gloednieuwe wintersportbril mee. Een wat je noemt ‘premium’ model, dat naar verluidt van alle toeters en bellen is voorzien om je te allen tijde van het best mogelijke zicht te voorzien. Maar is dat wel zo?


Over het merk

Eerst een woordje uitleg over het merk. Want hiermee zeggen we eigenlijk al veel over de expertise van Spektrum. Het merk komt uit Zweden, Åre om precies te zijn, een land waar veel hoogkwalitatieve outdoormerken vandaan komen. Precies, omdat ze daar gewend zijn aan winterkou, barre omstandigheden en sneeuw.

Spektrum is gespecialiseerd in goggles en performance eyewear. De oprichters van Spektrum zijn 4 vrienden – 2 skiërs en 2 snowboarders – die jaren ervaring hebben opgedaan als pro-snowboarders/skiërs, marketeers, fotografen etc. in de wintersport. Ze zijn partner van Protect Our Winters en lid van 1% For The Planet. Hun missie? De meest duurzame sportbrillen/goggles op de markt brengen.

De bril op papier

Spektrum werkt zoveel mogelijk met gerecycleerde, natuurlijk of BIO-gebaseerde plastics. Het frame van deze Spektrum Sylarna is gemaakt van een BIO-gebaseerd plastic, op basis van maisafval. Om van mais een plasticsoort te maken worden de maiskorrels met zwaveldioxide in heet water gemengd. Hierdoor ontstaat een mengsel van zetmeel, proteïnen en vezels. Van de vezels wordt dan een soort plastic gemaakt. Het materiaal is recycleerbaar.

De lenzen zijn van Zeiss en voorzien van een exclusieve Sonar-lens. Lenzen voorzien van de Sonar-technologie komen met een contrastverhogend membraan. Hierdoor bieden ze een optimaal zicht in uiteenlopende omstandigheden, zelfs wanneer er weinig licht is en de zichtbaarheid betreurenswaardig slecht.

De bril komt bovendien met heel wat handige extra’s. Zo zijn de lenzen makkelijk te vervangen dankzij het magnetisch lenssysteem. Zijn de lenzen anti-aandamp. Is de bril compatibel met elke helm. En waarborgt de Spektrum Sylarna Bio Premium 100% bescherming tegen uv-A en uv-B stralen.

In de praktijk

Toegegeven: qua omstandigheden hadden we ongelooflijk veel geluk. Na een prachtdag met een staalblauwe hemel, een vrijwel perfect zicht en prachtige pistes, volgde een bewolkte dag, waar de schaduw soms voor de nodige verrassingen zorgde. We kregen dus volop kansen om de Spektrum Sylarna Bio Premium goed uit te testen.

Het verwisselen van de lenzen ging heel simpel. Door het magneetsysteem vervang je ze werkelijk zonder moeite, in 1-2-3. Op de zonnige dag gebruikten we dus de donkere lens en op de bewolkte dag de lichte lens. Elke oneffenheid zagen we perfect. Helemaal top en werkelijk niets op aan te merken.

Comfortabel zit deze wintersportbril ook. Wel zo fijn als je graag de hele dag op je latten of board staat. De band is aangenaam, wrijft niet en de bril past netjes onder onze helm. De Tri-Density foamlaag op je gezicht maakt het geheel comfortabel om dragen. Ook het neusstuk gaat niet irriteren. De luchtcirculatie is voortreffelijk en van aandampen hebben we geen last gehad.

Onze enige opmerking, of meer een opgelet: de bril is ideaal voor kleine en middelgrote gezichten. Heb je een vrij groot hoofd, dan raden we je aan de bril zeker eerst te passen. Sowieso bevat de ruime collectie van Spektrum verschillende frames. Voor elk gezicht is er dus een gepaste bril te verkrijgen.

Hebben?

Dat kan uiteraard. Voor € 219,99 (adviesverkoopprijs) is de Spektrum Sylarna Bio Premium van jou. Performance Eyewear en goggles zijn verkrijgbaar bij de betere (winter)sport-  en outdoorzaken. Huidige verkooppunten zijn: K2 (Antwerpen), Republik Skishop (Antwerpen), De Geus (Antwerpen), Rijwielen Smets (Antwerpen), Skipastory (Wezemaal), Zwerver (Herentals), Bergh (Brugge), Monsieur Vélo (Lichtaart), Morning Cycles (Brussel en Namen) en Avventura (Gent). Meer info op www.spektrumsports.com.