Home Nieuws Méribel & Courchevel 6-19/02: wereldkampioenschappen voor iedereen!

Méribel & Courchevel 6-19/02: wereldkampioenschappen voor iedereen!

0
Méribel & Courchevel 6-19/02: wereldkampioenschappen voor iedereen!

Van 6 tot 19 februari, afwisselend in Méribel (vrouwen- en parallelwedstrijden) en Courchevel (mannenwedstrijden), brengen de wereldkampioenschappen alpineskiën de twee ski resorts van les 3 Vallées tot leven. Na de Olympische Spelen is dit ‘s werelds grootste ski-evenement.

Zelden heeft in het alpineskiën een internationaal evenement plaatsgevonden in zo’n ‘ketel’, midden in Méribel. In dit unieke circus kunt u alle gebeurtenissen zien die plaatsvinden in een sfeer van volksjubel! Buiten de sport zijn de wereldkampioenschappen een groot feest dat iedereen in staat stelt samen te komen en zijn passie voor skiën ten volle te beleven. De evenementen, de openings- en sluitingsceremonie, concerten, entertainment, podia, fanzones langs de pistes, een levendig dorp en topsport maken deze wereldkampioenschappen skiën tot een uitzonderlijk evenement om ter plaatse mee te maken.


Een echte ketel

La Chaudanne, het sneeuwfront van Méribel, wordt het zenuwcentrum van de wereldkampioenschappen skiën. Het dorp en de stands gaan 1u30 voor het begin van het evenement open. Ter plaatse zullen stands met versnaperingen, eetzalen, concerten en liveshows bijdragen tot het opwarmen van de sfeer. Reuzenschermen en entertainers zullen aanwezig zijn om de druk voor de start van de races op te voeren. s Avonds wordt de uitreiking van de medailles en de trekking van de nummers voorafgegaan door een concert of een voorstelling met vrije toegang. In het finishdorp zijn winkels voor levensmiddelen en souvenirs, uitgaansgebieden en stands. Een heel deel van het dorp zal beschikbaar zijn voor verenigingen die zich bezighouden met het respect voor het milieu, de bescherming van de bergen en de opvoeding van jongeren.

Fanzones aan de rand van de piste

Dit is de originaliteit van de piste van Méribel. Langs het parcours worden twee fanzones ingericht zodat de toeschouwers de race optimaal kunnen beleven. Deze gratis hotspots zullen worden uitgerust met geluid en een reuzenscherm en een animator, zodat de toeschouwers de atleten tijdens de eerste 25 seconden van de loop kunnen volgen en hen vervolgens op de reuzenschermen kunnen volgen tijdens de laatste minuut van de race. Tot overmaat van ramp maken een verfrissingsbar en een snackbar de ervaring compleet.

Uitreiking van alle medailles

Tijdens de après-ski (16.30-19.30 uur) zal het Medal Plaza elke dag de place to be zijn. Op het sneeuwfront van de Chaudanne in Méribel worden voorafgaand aan de show concerten gegeven (o.a. Synapson, Chinese Man, Vitalic, Danakil, Feder, Flavia Coelho…) om vervolgens plaats te maken voor de kampioenen van de dag die op het podium komen om hun medailles in ontvangst te nemen. De verwachte artiesten zullen het hele publiek laten dansen en zingen, sfeer gegarandeerd!

Tijdens het evenement worden talrijke evenementen en feestelijke bijeenkomsten gepland om het verblijf van vakantiegangers en toeschouwers ritme te geven. Het is onmogelijk om de Wereldkampioenschapservaring niet te beleven, die zal gedurende 15 dagen overal in het resort voelbaar zijn! Hier is een kort overzicht:

  • Animaties overdag op het wedstrijdterrein: artistieke wandelingen, straattheater, batoucada, folkloregroep, fanfare en meer.
  • Het hart van de “toeschouwersdorpen” (Méribel La Chaudanne en Courchevel Le Praz): thematisch ontbijt en zachte wekker (theater, yoga, dans, achtergrondmuziek), 13 concerten (lokale scene) elke dag dat het dorp open is (5 dagen in Courchevel & 7 in Méribel), diverse activiteiten (CSR, ijssnijden, fotobooth, kinderactiviteiten).
  • In het centrum van het Méribel Centre: bezoeken aan sites en erfgoed, fototentoonstellingen, thema-avond Film & conferenties.
  • A-ski activiteiten: Medal Plaza Méribel, uitreiking van medailles voor de wedstrijd van de dag, trekking van nummers voor de wedstrijd van de volgende dag.

Toegang vanaf 15 euro

Er worden verschillende formules voorgesteld, afhankelijk van het aantal gebeurtenissen. De dagprijzen variëren van 15 € (aankomstracket) tot 50 € op de tribune. Speciale tarieven zijn beschikbaar voor gezinnen (2 volwassenen en 2 kinderen) en groepen van 10 personen of meer. Aan de voet van de tribune wordt een platform ingericht voor mensen met beperkte mobiliteit.

De organisatoren streven ernaar om op de dagen van het evenement 3000 tot 4000 mensen in de regio Auvergne Rhône-Alpes te vervoeren. In het kader van onze milieubewuste aanpak en om de toegang tot de evenementen voor de toeschouwers te vergemakkelijken, zal in samenwerking met de regio Auvergne Rhône-Alpes een collectief vervoerssysteem worden opgezet. Met speciale bussen vanuit Lyon, Grenoble, Chambéry en Annecy en met de estafetteparkings in de valleien kunnen de toeschouwers gemakkelijk met speciale bussen naar de wedstrijdlocaties rijden.

Tussen Courchevel le Praz en Méribel la Chaudanne rijden gratis pendelbussen die voor iedereen toegankelijk zijn. Ten slotte zal de Olympus-kabelbaan van Brides-les-Bains naar Méribel gratis toegankelijk zijn van 6 tot 19 februari van 7 tot 18 uur.

… En voor wie de reis niet kan maken, worden de wereldkampioenschappen van Courchevel Méribel natuurlijk uitgezonden op France Télévision en Eurosport!

Bezoek www.meribel.net en www.courchevelmeribel2023.com voor meer informatie.