Home Nieuws Nieuwe film ’Downhill’, met Will Ferrell komt naar de bioscopen

Nieuwe film ’Downhill’, met Will Ferrell komt naar de bioscopen

0
Nieuwe film ’Downhill’, met Will Ferrell komt naar de bioscopen
Zach-Woods-and-Will-Ferrell-in-DOWNHILL.-Photo-by-Jaap-Buitendijk.-©-2020-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation-All-Rights-Reserved

De nieuwe Hollywood productie ‘Downhill’ werd grotendeels opgenomen in het Oostenrijkse Ischgl en wordt door promotors omschreven als een film met humor van het niveau zwarte piste. De film verschijnt volgende week in Amerikaanse bioscopen en de Europese release staat gepland voor eind maart.

Downhill

‘Downhill’ is een Hollywood remake van een succesvolle Zweedse film, ‘Force Majeure’. Tijdens een wintersportvakantie met het gezin ontstaat er plotseling een lawine en de vader van het gezin (Ferrell) besluit in zijn angst dat hij zichzelf moet redden, waarna hij zijn familie zonder na te denken verlaat.


De lawine bereikt de familie niet, waardoor de rest van de film de familie (inclusief Ferrell) weer met elkaar moet leren leven na de ‘laffe vlucht’ van Ferrell. Dat leidt tot komische situaties tussen Ferrel en zijn vrouw Billie (gespeeld door Julia Louis-Dreyfus) en twee kinderen.

Ischgl

Location scouts van Searchlight Pictures en Walt Disney Studios in Los Angeles bezochten Ischgl meerdere keren en waren er al snel uit dat het Oostenrijkse wintersportdorp perfect was voor de opnames van de film, aldus een woordvoerder van het skigebied.

De opnames namen afgelopen winter plaats. Er waren meer dan 160 acteurs, crew en productiemedewerkers in Ischgl ten tijde van de productie. De wereldwijde première vond afgelopen maand al plaats in het Amerikaanse skiresort Sundance.