Home Algemene info Ik ga op wintersport en neem mee … Nordica Speedmachine

Ik ga op wintersport en neem mee … Nordica Speedmachine

0
Ik ga op wintersport en neem mee … Nordica Speedmachine
Nordica Speedmachine

De Nordica Speedmachine is ondertussen een iconische skischoen geworden. Sinds zijn introductie in 2004 zijn er miljoenen Speedmachines, in alle vormen en maten, verkocht. En nu is er goed nieuws: de Nordica Speedmachine is terug, terug van eigenlijk nooit weggeweest. Beter en lichter, dan ooit. Dat vond de vakjury van Ispo ook, de Speedmachine werd prompt met de gouden medaille bekroond.

Het Italiaanse Nordica voorstellen is voor fervente skiërs een beetje overbodig geworden. Nordica staat voor passie, voor zij die gek zijn van sneeuw en skiën. Hun producten kenmerken zich door optimale prestaties, topkwaliteit, design en innovatie. De nieuwe Nordica Speedmachine past helemaal in dat plaatje. Het is een perfecte balans tussen prestaties, gewicht en moderne technologieën om de skischoen aan ieders voet aan te passen.


https://youtu.be/jBa0QyyOXdw

Tri-Fit Customization

Nordica gaat nog een stap verder in het helemaal personaliseren van skischoenen. De Tri-Fit Customization maakt dat zowel shell, liner als alle overige hardware aangepast aan jouw voeten en benen worden. Om dat mogelijk te maken heeft Nordica een infrarood-technologie ontwikkeld die op haar beurt samen met een Nordica Custom Cork liner en een ovensysteem voor de meest comfortabele skischoen ooit zorgen. Beide technologieën maken 100% personalisatie van zowel schoen als liner mogelijk. Alle hardware is eveneens helemaal aanpasbaar.

Nordica Speedmachine
Nordica Speedmachine

Beetje abstract, denkt u? Nordica heeft een filmpje klaar waarin het allemaal netjes wordt voorgesteld.

De schaal van de schoen wordt aangepast door middel van een infrarood-technologie. Nordica ontwikkelde daarvoor een specifieke infrarood-machine die de meest gevoelige plekken kan bijwerken. Drukpuntje op je linkerteen? Geen probleem, dat is zo aangepast waarbij bovendien de schoen zijn oorspronkelijke vorm behoudt.

Gewicht

Lichtgewicht uitrusting is belangrijk, laat daar geen twijfel over bestaan. Dat hebben ze bij Nordica goed begrepen. Het nieuwe Tri-Force Frame is maar eventjes 500 gram lichter dan de vorige Speedmachine. Dat maakt al meteen een heel erg groot verschil aan je voeten. Dat betekent natuurlijk niet dat het nieuwe Tri-Force Frame aan capaciteiten heeft ingeboet. De Speedmachine is synoniem voor nauwkeurige controle over je bewegingen en een uitstekende krachtoverbrenging, onderwijl optimaal comfort garanderend.

De Nordica Speedmachine komt uiteraard in een heel compleet gamma, zowel in een dames- als een herenvariant. Alle Speedmachines zijn beschikbaar in een leestbreedte van 100 millimeter.

Nordica Speedmachine Collectie
Nordica Speedmachine Collectie

De hele productcollectie check je eveneens op de Speedmachine-site. Wil je weten waar deze schoen verkrijgbaar is? Neem dan hier even een kijkje.

Wat je verder nog nodig hebt op wintersport? Dat check je op de site Ik ga op wintersport en neem mee.

Nordica Speedmachine
Nordica Speedmachine