Home Nieuws Ontspannen tijdens de wintersport

Ontspannen tijdens de wintersport

0
Ontspannen tijdens de wintersport
Snow Yoga (c) C.Ducruet - OT Val Thorens

We zijn meer dan ooit op zoek naar activiteiten die ervoor zorgen dat we goed in ons vel zitten. In veel bergplaatsen kun je yoga, meditatie en andere ontspannende activiteiten volgen in de frisse berglucht, zoals in Val Thorens. Denk aan sneeuwschoenwandelen gecombineerd met een filosofieles in Les 2 Alpes, toerskiën en sunriseyoga in La Plagne, snowga in Oz-en-Oisans, blotevoetenwandelingen in Vars over nieuwe paden, bosbaden in Les Contamines- Montjoie of Régén‘Air & Sens (naturopathie) in Combloux.

In Sainte-Foy-Tarentaise wordt mindfulnesswandelen aangeboden. De nadruk hierbij wordt gelegd op de juiste houding, een bewuste ademhaling, ver vooruit kijken en… wandelen maar. Deze elementen zijn de sleutel tot het succes om je balans en je levensgeluk te vinden volgens berggids Olivia. Olivia vertelt dat een eenvoudige oppeppende wandeling in het bos veel meer waard is dan alle vitaminecocktails bij elkaar. Door de juiste ademhaling in de juiste omgeving zuivert het lichaam zichzelf en drijft het op natuurlijke wijze gifstoffen uit.


Val Cenis en Tignes bieden een nieuwe vorm van meditatie aan, overgewaaid uit Finland. Dit gaat als volgt. Nadat je een comfortabel en warm droogpak hebt aangedaan, laat je jezelf drijven in het kristalheldere water van het meer van Tignes. Dit zogenaamd floaten geeft de mogelijkheid om je helemaal één te voelen met de natuur wat totale ontspanning oplevert. De activiteit wordt ook in de avond aangeboden. Onder de heldere sterrenhemel is de ervaring gewoonweg magisch.