Home Materiaal Puur freeridegeluk van Völkl: de Blaze

Puur freeridegeluk van Völkl: de Blaze

0
Puur freeridegeluk van Völkl: de Blaze
Ingrid_Backstrom op Blaze ski's (c) Pally Learmond

Sinds de introductie van de legendarische Völkl Mantra zijn freerideski’s onderdeel van de Duitse skiproducent. Met de Völkl Blaze collectie lanceren de skimakers uit Beieren vier modellen die tegemoet komen aan de behoeften van freeriders die op zoek zijn naar beweeglijkheid, wendbaarheid en ski’s met een laag gewicht.

De titanal freeride modellen van Völkl behoren met rede tot de favorieten van skiërs. Ze zijn betrouwbaar op hoge snelheid en halen hun gram uit lange bochten. De groeiende vraag naar speelsere freerideski’s luidt een nieuw tijdperk in van ski’s die betrouwbaarheid en een licht gewicht weten te combineren. Welkom dus aan de Völkl Blaze.


Völkl Blaze-collectie

De nieuwe Völkl Blaze is ideaal voor skiërs die op zoek zijn naar levendige, lichtgewicht ski’s die niet te veel inspanning vragen en geschikt zijn voor uiteenlopende sneeuwcondities. Typische Blaze skiërs zijn constant op zoek naar alternatieve terreinen, zowel naast de piste als in de buurt van het resort. De gloednieuwe Blaze-collectie bezorgt skiërs dat heerlijke offpistegevoel. Het zijn ook van de lichtste ski’s in hun klasse.

De (van links naar rechts) Blaze 106, 106W, 94 en 94W geven skiërs maximale ondersteuning in korte bochten en maken het indraaien van bochten makkelijker dan bij een vergelijkbare titanal ski. Het lage gewicht draagt niet alleen bij aan de wendbaarheid van de ski’s, maar maakt ook omhoog klimmen met skins mogelijk. De krachtoverdracht en veerkracht zijn zoals van Völkl verwacht mag worden.

De geheimen van de tip en tail

De Suspension Tip, die haar debuut maakt op de Blaze, zorgt voor een soepele bochtinzet en een goede handeling, vooral in uitdagende en variabele sneeuwcondities. De TPU insert op de kanten van de tip en tail werkt dan weer als een bumper op het punt waar de ski voor het eerst contact maakt met de sneeuw. De schokabsorberende elasticiteit zorgt voor een betere stabiliteit en drijfvermogen.

Net zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe Völkl Deacon-reeks het geval is, zorgt de innovatieve 3D Radius Sidecut voor maximale veelzijdigheid op het gebied van wendbaarheid en snelheid. Deze technologie verdeelt de ski in drie delen: long tail radius bij de tail, tight center radius in het midden en long tip radius bij de tip. Tight center radius maakt het erg makkelijk om op lagere snelheid korte bochten te nemen. Met long tip en tail radius kun je dan weer op hoge snelheid grote bochten maken. De ski’s zijn eenvoudiger te sturen en je hebt geen beperking van de radius bij de tail.

Ultralichte houten kern tot aan de tip

Het bijzondere aan de Blaze is dat de ultralichte houten kern niet stopt bij de tip, zoals normaal het geval is, maar zich uitstrekt over de totale lengte van de ski, tot het punt waar de tip en tail naar boven buigen. Daarenboven bestaat de kern uit een complexe combinatie van lichtgewichte en elastische houtsoorten.

Het resultaat? Een zalige combinatie van levendigheid en een laag gewicht. Het minimale gewicht zorgt ook voor een efficiënte klim als je de Blaze gebruikt tijdens het tourskiën.

Een vleugje titanal

Om de juiste mate van beweeglijkheid en betrouwbaarheid te bereiken, is titanal alleen geïntegreerd onder de binding, in de vorm van een 0.3 millimeter dun Titanal Binding Platform. Dit ondersteunt de directe
krachtoverdracht en een snelle opbouw van druk bij het van bocht naar bocht gaan, wat weer zorgt voor een nauwkeurige reactie aan het begin van een bocht.

In de tip en tail is titanal juist niet geïntegreerd, om zo de gewenste mate van levendigheid en flex te bereiken. In smalle kloven en op ruig terrein profiteert de skiër zo van het snelle en meer directe reactievermogen van de ski, met minder moeite dan je van een titanal ski zou verwachten.

Slimme skins

Optioneel zijn er ook skins verkrijgbaar, aangepast aan de maten van de Blaze-modellen. De Smart Glue-oppervlakken maken dat de skins perfect ‘kleven’. De Fibre Tech-structuur van de skins zorgt dan weer voor minder wateropname, een snellere droogtijd en is minder vatbaar voor bevriezen dan reguliere skins.

De Blaze 94/94W is beschikbaar in de lengtes 165/172/179/186. Heeft een sidecut van 132-94-116 mm en een radius van (R1) 31, (R2) 17, (R3) 38 (referentielengte 179 cm). Prijs: € 679,95 (zonder binding).

De Blaze 106/106W is beschikbaar in de lengtes 165/172/179/186. Heeft een sidecut van 146-106-128 mm en een radius van (R1) 28, (R2) 17, (R3) 36 (referentielengte 179 cm). Prijs: € 719,95 (zonder binding).

Info en verkooppunten: https://mdvsports.nl/home