Home Algemene info Ride On Filmfestival

Ride On Filmfestival

0
Ride On Filmfestival
Ride On Filmfestival

“RIDE ON FILMFESTIVAL BIEDT EXTRA PLATFORM VOOR ACTION SPORTS”

De officiële Golden Ride On Awarduitreiking gaat nog steeds door in hét socio-culturele huis van België, nl. Vooruit Gent op zaterdag 5 november 2016. Hier worden de Awards ‘Best Film’ (professioneel en amateur), ‘Best Performer’, ‘Best Custom Music’, ‘People’s Choice’, ‘GoPro Only’ en, nieuw dit jaar, ‘Best International Connection’ uitgedeeld.


Maar liefst 2000 filmliefhebbers kwamen de voorbije twee jaar opdagen voor het eigenzinnige Ride On Filmfestival welke actionsports en hun bijhorende lifestyle in beeld brengt. Een full house in 2014 (Bijloke Gent) en 2015 (Vooruit Gent) én uiteraard de adembenemende actionsport-beelden op het grote doek met bijhorende award-uitreiking.

Ride On Filmfestival
Ride On Filmfestival

Uiteraard blijven de natuurelementen water, wind, vuur en aarde van belang. Deze natuurelementen hebben hun invloed op de actiesporten en omgekeerd.

“GOLDEN RIDE ON AWARDS 2016”

Nog tot zondag 30 oktober 2016 (23h59) kunnen deelnemers hun inzending doorsturen en kans maken op de verschillende “Golden Ride On Awards” (twv. €5000). Een mix van vakkundige juryleden stelt een selectie samen van de beste inzendingen. Deze films zullen worden vertoond op het grote doek tijdens het officiële Ride On Filmfestival op zaterdag 5 november. De jury legt de focus op zowel het technische gedeelte van de sport als op het verhaal en de lifestyle achter de sport.

Nieuw dit jaar is de opdeling bij de categorie ‘Best Film’ in films van amateurs en films van professionals. Ride On Filmfestival wil namelijk niet alleen een platform bieden voor het vertonen van films, maar wil ook financiëel een duwtje in de rug geven van de beginnende filmmaker. Deze kunnen de extra steun namelijk gebruiken om zo door te groeien tot de categorie professioneel. De Golden Ride On Award voor Best Film in de categorie “amateur” gaat naar huis met €750 cash. De ereplaatsen worden in de bloemetjes gezet met nuttige naturaprijzen. De Golden Ride On Award ‘Best Performer (= best ridder)’ zal vanaf nu bekroond worden met €250 cash.

Ride On Filmfestival
Ride On Filmfestival

Door de jaarlijks groeiende internationale belangstelling is er nu ook de Golden Ride On Award International Connection. Deelnemers met internationale roots kunnen deze Golden Ride On Award winnen. De voorbije jaren hadden we reeds deelnemers van Nederland, Frankrijk, Duitsland, Tjechië en Engeland. Dit bevestigt het internationale karakter van het Ride On Filmfestival dat tot ver over de landsgrenzen heen zijn weg aan het vinden is.

Check hier de trailer

https://vimeo.com/178309681

“FILM – EDIT – PLAY”

Onder het motto “FILM – EDIT – PLAY” kan iedereen zelf een film inzenden (zowel amateurs als professionals). De nadruk van de inzendingen ligt op het brengen van een verhaal en toepassen van creatieve camera- en montagetechnieken. Geen films met louter een opsomming van de meest ingewikkelde tricks, geen ver-van-mijn-bedshow… Het enige wat noodzakelijk is om deel te nemen, is creativiteit en passie voor sport, film en muziek.

HOE DEELNEMEN?

Naast de beoordeling van een professionele jury op het filmfestival zelf, beslist het publiek de week voor het event via een ‘online voting’ ( van 28 oktober tot 4 november: 23h59!) wie met de publieksprijs naar huis gaat. Het Ride On Filmfestival wil een platform bieden waarop zowel nieuwe als bestaande filmmakers, componisten van filmmuziek én sporters hun eigen kijk op de wereld van actiesporten kunnen vastleggen, niet alleen digitaal maar ook op het grote doek.

OTTO-JAN HAM TREKT MEE AAN DE KAR BIJ RIDE ON

Televisie –en radiopresentator Otto-Jan Ham weet wat actionsports zijn en is zelf en fervent snowboarder. Na vele jaren actief te zijn bij Studio Brussel, maakte hij zijn doorbraak bij het grote publiek dankzij ‘De slimste mens ter wereld’, waarin hij het record evenaarde van elf deelnames. Hij koos voor televisiezender VIER en maakte er, samen met Jelle De Beule en Elise Crombez, het reisprogramma ‘Is’t nog ver’. Nu maakt hij furore als presentator van ‘De Ideale Wereld’. Op 5 november zal Otto-Jan Ham de presentatie van het Ride On Filmfestival voor zijn rekening nemen.

INTERNATIONALE TOP FILMS IN PREMIERE: oa. ‘THE FOURTH PHASE’

Naar jaarlijkse gewoonte kan het publiek op het Ride On Filmfestival genieten van een internationale hoofdfilm. Dit jaar zal men via online voting kunnen stemmen op verschillende films. De film met de meeste stemmen wordt als afsluiter getoond op 5 november in de Vooruit te Gent. De andere films zullen vertoond worden in de secret filmzaal tijdens de afterparty.

Een van de internationale premieres die in dat lijstje te vinden zal zijn is de nieuwe Travis Rice snowboardfilm ‘The Fourth Phase’. Een 4K opvolger voor ‘The Art of Flight’ die je maar beter op het grote witte doek kan bekijken. Snowboarders als Mikkel Bang, Mark Landvik, Eric Jackson, Bryan Iguchi, Pat Moore, Jeremy Jones, Victor de Le Rue en Ben Ferguson volgen de watercyclus en proberen steeds op tijd te zijn voor de vierde fase: neerslag, wat in de bergen verse sneeuw moet opleveren. Naast actie is er dus ook plaats voor verhaal, een perfect fit voor het Ride On Filmfestival? De voting zal het uitwijzen …

NETWERKEN, Dj’s & RANDANIMATIE

Na de kortfilmvertoningen, award ceremonie en première van de internationale hoofdfilm wordt iedereen uitgenodigd voor een social drink waar men kan reflecteren en gezellig netwerken. Met een drankje in de hand kan men genieten van live art en een foto-expositie. De beats van de Ride On Dj’s zullen ongetwijfeld voor een prachtige afterparty zorgen. Via Vi.BE en Poppunt wordt bovendien uit de inzendingen van meer dan honderd Belgische dj’s een winnaar gekozen die de afterparty mag openen.

Inschrijven kan via: http://vi.be/vibe/portal/calls/d5c77d8f-bf34-4b3a-8cba-e245f9e09fae

PROGRAMMA ZATERDAG 5 NOVEMBER GENT (Vooruit)

www.rideonfilmfestival.com

19h00: Red Carpet moment & Apero (Balzaal), special acts, foto-expositie

19h30: Start Ride On Filmfestival – finale met de genomineerde films

20h30: Pauze (drinks Balzaal)

21h: Internationale première

22h30 Golden Ride On Award uitreiking

23h00: Afterparty Balzaal Vooruit

TICKETS & INFO

Tickets via Vooruit Gent, in voorverkoop betaal je €10, na 15 oktober betaal je €15.

Ride On Filmfestival
Ride On Filmfestival