Home Nieuws Savoie Mont Blanc zet in op jongeren

Savoie Mont Blanc zet in op jongeren

0
Savoie Mont Blanc zet in op jongeren
Ancelle (R.Fabrègue)

Savoie Mont Blanc (bestaande uit de Savoie en de Haute Savoie) is een campagne voor jongeren gestart. Een ambitieus project om deze doelgroep, die zeker interesse heeft in de bergen maar hoge verwachtingen heeft, naar de bergen te trekken.

Belangrijk onderdeel van de campagne is het gevoel van vrijheid dat de bergen je geeft, waarden die millennials erg belangrijk vinden. Savoie Mont Blanc nodigt hen uit om deze winter een aantal grote evenementen bij te wonen: het High Five Festival van Savoie Mont Blanc (van 1 t/m 3 oktober 2021) en het nieuwe indoor boardevenement in Tignes in samenwerking met het FISE* (Internationaal Festival van Extreme Sporten). Dit laatste vindt plaats vooruitlopend op de wereldbeker skislope van 11 t/m 13 maart 2022.


‘Famille Plus’-bergplaatsen speciaal ingericht voor families
De 44 bergplaatsen met het label ‘Famille Plus’ en de 2.500 aanbieders die bij het label betrokken zijn, zetten zich in om het verblijf van kinderen en gezinnen in de bergen tot een feest te maken. Het ‘Famille Plus’- label staat voor een persoonlijke ontvangst voor gezinnen, activiteiten geschikt voor alle leeftijden en gereduceerde tarieven voor gezinnen. Zo bieden de ‘Famille Plus’- bergplaatsen allen minstens twee gratis toegankelijke sleepistes aan, speciaal aangepast aan de leeftijd van de kinderen.
Hier een aantal voorbeelden van activiteiten die deze winter in de ‘Famille Plus’- wintersportplaatsen worden aangeboden: sleeën (snow tumbing om precies te zijn) in Alpe d‘Huez voor kinderen vanaf 5 jaar (wel onder begeleiding van een volwassene), een nieuwe gelegenheid in Gérardmer met zwembad en een 800 m2 grote ijsbaan, het kabouterpark Bois des Lutins in La Bresse dat elke dag open is, Alta Lumina in Les Gets, een nieuwe ijsbaan in Val Thorens en het parcours van Charlotte het marmotje in Saint-Gervais Mont-Blanc.

Skigebieden vieren hun jubileum
Drie wintersportplaatsen vieren dit jaar hun bestaan. Praz de Lys-Sommand opende in de winter van 1971-1972 haar eerste 6 skiliften. De wintersportplaats viert daarom het hele seizoen zijn 50-jarig bestaan met terugblikken en allerlei amusement.
In de Tarentaisevallei viert La Plagne zijn 60-jarig bestaan: 60 jaar liefde voor de bergen, 60 jaar liefde voor sport en het buitenleven en 60 jaar aan herinneringen. Ter gelegenheid is een ‘La Plagne’-parfum uitgebracht. Een originele manier om naar de komende 60 jaar uit te kijken.
In Hautes-Alpes werd op 21 december 1941 de ’Serre Chevalier’-kabelbaan, destijds de langste van Europa, feestelijk ingehuldigd. Daarmee werd de toegang tot de eerste pistes van het wintersportgebied geopend.

Serre Chevalier viert 80 jaar later dit jubilieum met als thema de geschiedenis, tradities en innovaties van de bergplaats.