Home Algemene info De skigebieden van Berchtesgadener Land: topsport, families en wellness

De skigebieden van Berchtesgadener Land: topsport, families en wellness

0
De skigebieden van Berchtesgadener Land: topsport, families en wellness

De skigebieden van Berchtesgadener Land, de parel van de Alpen in het zuidoosten van Beieren, liggen te midden van prachtige landschappen in een schilderachtige natuur. Naast de wereldberoemde Königssee in het Nationaal Park Berchtesgaden heeft deze streek uiteraard het hele jaar door interessante activiteiten voor de bezoeker. In de winter wordt er volop geskied of geschaatst op bevroren meren.

Skigebieden van Berchtesgadener Land

De vijf skigebieden van Berchtesgadener Land bieden voor elk wat wils. De Jenner en de Götschen zijn ideaal voor gevorderden, zelfs het dal is hier sneeuwzeker. Deze skigebieden zijn zeer bekend want hier oefenen namelijk de wereldkampioenen.  


Afdaling © Berchtesgadener Land Tourismus
© Berchtesgadener Land Tourismus

 

De skigebieden Rossfeld en Obersalzberg bieden een voordelige skipas aan en zijn bijzonder gezinsvriendelijk. Een paar keer  ‘handen op je knieën, neus naar voren en gaan!’ en de kinderen glijden als mini-pro’s de berg af. Om vervolgens te lunchen in een indianentent op de piste, hoe leuk is dat? Het hoort bij de unieke sneeuwavonturen in de Beierse Alpen.

 

Besneeuwde vergezichten © Berchtesgadener Land Tourismus
Besneeuwde vergezichten © Berchtesgadener Land Tourismus

Een wonderlijk witte wereld

Het Berchtesgaden National Park biedt ook een uitgebreid programma met begeleide wandelingen in de winter. Ontdek de ongerepte natuur in het enige Nationale Park van Duitsland gelegen in een hooggebergte. Naast de wandelingen zijn er ook voor families talrijke onvergetelijke activiteiten zoals met de paardenkoets doorheen de sneeuw rijden. De gids vertelt u over de indrukwekkende streek en het paard brengt de kinderen naar de voedergebieden. In het park zijn er verschillende plaatsen waar wilde edelherten voedsel vinden, de bezoekers krijgen toegang via een kijkplatform om de dieren te bewonderen.

 

Postarena-Koenigssee © Berchtesgadener Land Tourismus
Postarena-Koenigssee © Berchtesgadener Land Tourismus

Toe aan een wellnessbreak? Relaxen en kuren kan het hele jaar door. Na een bezoek aan de Rupertus- of Watzmann-Therme voel je je gegarandeerd als herboren. Het enige wat je hier zelf moet doen, is met volle teugen genieten van de skigebieden van Berchtesgadener Land.

Ga naar de fotogalerij van Berchtesgadener Land.

Laat je verrassen op: www.germany.travel/winter