Home Skigebieden Italië In de ban van Alpe di Siusi/Seiser Alm in Zuid-Tirol

In de ban van Alpe di Siusi/Seiser Alm in Zuid-Tirol

0
In de ban van Alpe di Siusi/Seiser Alm in Zuid-Tirol
(c) Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier

Seiser Alm is een van de grotere skigebieden in de regio Zuid-Tirol en dat heeft alleen maar voordelen. Poederzachte sneeuw, perfect geprepareerde hellingen, moderne infrastructuur, activiteiten en themaroutes voor iedereen, toffe events… Niet alleen voor doorwinterd skiërs, maar ook voor beginners en gezinnen staat genieten in vakantieregio Seiser Alm voorop. Bekijk ook de foto’s uit Zuid-Tirol en vakantieregio Seiser Alm!

Seiser Alm Kinderski (c) SAM photo by Helmuth Rier
(c) Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier

Een magische plek, zeker voor kinderen

Seiser Alm is een magische plek, in de waarste zin van het woord. In lang vervlogen tijden kwamen hier heksen bijeen, om uit te rusten op door rotsen gevormde heksenbanken. In hun voetsporen (of beter gezegd vliegspoor), ski je tijdens de ‘heksentocht’ een sprookjesachtige lus via zeven stations. Meer actie en plezier vind je onderweg in het Seiser Alm Snowpark, het funpark voor kinderen en op de piste met snelheidsmeter.


Pistes voor iedereen

175 kilometer aan pistes in de skiregio Val Gardena/Seiser Alm bieden voor ieder wat wils. 80 liften zorgen hierbij voor een veilig vervoer van en naar de machtige toppen. De liften zijn hypermodern, waardoor wachttijden tot het verleden behoren. Als een van de grotere gebieden in Zuid-Tirol heb je uiteraard volop de keuze en zijn er pistes en mogelijkheden voor iedereen.

Genieten van de omgeving

Een aanrader – behalve de beroemde Sellaronda uiteraard – is de dagtour Seiser Alm/Val Gardena, die je net als de Sella in beide richtingen kan afleggen. In 25 kilometer en met een hoogteverschil van 9000 meter krijg je de mooiste plekjes en prachtige uitzichten over de nabijgelegen toppen voorgeschoteld. Voor langlaufers zijn er dan weer 80 kilometer aan loipes op een hoogte tussen 1800 en 2200 meter. Op alle paden kan je met twee of meer naast elkaar. Wist je trouwens dat het Noorse langlaufteam hier komt trainen? Dat zegt wel wat over het aanbod en de kwaliteit van de trails.

De smaakpapillen willen ook wat

Ook op culinair vlak is het onderweg alleen maar genieten, of je nu op je ski’s bent, een board of te voet, komt aanrijden op een slee, toboggan of in een paardenkoets… De berghutten, vaak door families gerund, serveren traditionele gerechten en zelfgemaakte regionale producten. Proef regionale specialiteiten zoals Canederli-dumplings of Herrengröstel-kalfsvlees met gebakken aardappelen, zoete pannenkoeken of zoete broodjes, alle gemaakt met eieren, melk en andere ingrediënten uit de omliggende boerderijen.

Swing on Snow 2017 (c) SAM photo by Helmuth Rier (8)
(c) Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier

Muzikale tip!

De 14e editie van Swing on Snow vindt plaats van 17 tot en met 24 maart 2019. Het muziekfestival biedt een mix van traditionele volksmuziek, jazz, soul, pop en klassiek. De bands spelen ’s middags in verschillende hutten op en naast de pistes. In de avond treden ze op in verschillende restaurants in de omliggende dorpen Castelrotto/Kastelruth, Siusi allo Sciliar/Seis am Schlern, Fiè allo Sciliar/Völs am Schlern en Tires allo Catinaccio/Tiers am Rosengarten. De toegang tot de optredens is gratis en je hoeft bovendien niet te reserveren.

www.seiseralm.it/winterparadijs  

www.suedtirol.info/winterzon