Home Nieuws Snowworld Antwerpen en haar skiclubs organiseren 24u van Aspen voor het goede doel

Snowworld Antwerpen en haar skiclubs organiseren 24u van Aspen voor het goede doel

0
Snowworld Antwerpen en haar skiclubs organiseren 24u van Aspen voor het goede doel

Snowworld Antwerpen, tot voor kort indoor Aspen, organiseert samen met zes skiclubs op 20 en 21 oktober 2023 de ’24u van Aspen’. Dit evenement combineert een serieuze uitdaging met het steunen van enkele goede doelen.

De uitdaging

Skiërs en snowboarders gaan de uitdaging aan om 24 uur de helling van Snowworld Antwerpen af te dalen. Iedere deelnemer heeft recht op 10 minuten rust per uur, deze rusttijd kan opgespaard worden tot langere pauzes. Dit komt er op neer dat iedere deelnemer 20 uur effectief bij -4 de piste afdaalt. Het hoeft niet gezegd dat onze deelnemers massale steun verwachten om deze 24 uur door te komen.


De goede doelen

Het organiserende comité koos ervoor om vier verschillende goede doelen te steunen.

  • vzw Tejo: geeft therapeutische hulp aan jongeren van 10 tot 20 jaar.
  • vzw Pelicano: bestrijding van kinderarmoede
  • vzw Vebes: vereniging van blinden en slechtzienden
  • Private stichting Cutting Edge: Christoph Van den Bossche verloor door een aanrijding drie ledematen. Christoph en zijn echtgenote hebben drie kinderen en hij wil zijn leven terug opnemen op een zo normaal mogelijke manier.

In de rand

Er is niet enkel de uitdaging om 24 uur te skiën maar we hebben ook voor tal van nevenactiviteiten gezorgd. Zo vinden er op de piste clinics plaats over uiteenlopende wintersport gerelateerde onderwerpen.

Je kan komen freestylen in zowel ski- als snowboard, er is de mogelijkheid om te skiën met een slechtziendenbril of je kan ervaren hoe het is om onder invloed te skiën met de promille- of drugsbril, een nachtslalom en een lawinebieperclinic zorgen ervoor dat er voor iedereen wel iets te doen is.

Het centrum van het evenement is de Coronabar met zicht op de skipiste waar we tijdens de nacht een uurtje comedy en een dj gepland hebben. Alle clinics zijn gratis, je hoeft enkel een toegangsticket voor de piste te kopen.

Het concept

Hoe krijgen we een budget bij elkaar voor onze goede doelen?

  • Van elk toegangsticket tijdens de 24u gaat er een aanzienlijk bedrag naar de actie.
  • Zoals bij de alomgekende sponsortochten laten ook onze deelnemers zich sponsoren voor hun prestaties.
  • Een groot ledscherm op de piste zet onze sponsors in de kijker en hier kunnen tevens de prestaties van de deelnemers live gevolgd worden.

Als afsluiter

Het evenement afsluiten doen we door de deelnemers te huldigen voor hun geleverde prestaties en we maken een eerste tussenstand bekend aan de vertegenwoordigers van de goede doelen gevolgd door een eerste kleine après-ski van het nieuwe skiseizoen. Dit doen we op zaterdag 21 oktober tussen 18u en 21u.

Als afsluiter

Je kan deelnemers sponsoren via: https://bit.ly/sponsor_24u_aspen_2023

Of QR-code: