Home Materiaal Skiklaar voor de hele berg: de Völkl Deacon-collectie

Skiklaar voor de hele berg: de Völkl Deacon-collectie

0
Skiklaar voor de hele berg: de Völkl Deacon-collectie

De Deacon-collectie van Völkl kennen we al wat langer. Heerlijk om mee te skiën op en naast de piste. Krachtig, maar ook smooth, zonder in te boeten op performance. Het vlaggenschip in de 2020-2021 Deacon-collectie is zonder twijfel het nieuwe premium model, de Deacon V.Werks. Al is ook de Deacon 84 nog steeds een favoriet.

Eerst nog een woordje over Völkl zelf. Het feit dat het merk de laatst overgebleven Duitse skiproducent is, vinden we namelijk ook het melden waard. Te meer nu duurzaamheid steeds hoger op ieders agenda staat. Zo komen de materialen die Völkl gebruikt voor 100% van Europese bronnen, wordt 100% van het Europese FSC en PEFC-gecertificeerde resthout gerecycleerd in herbruikbare houten verpakkingen, en maakt de locatie van de Völkl fabriek in Straubing, Duitsland, korte transportroutes mogelijk. Het ‘Made in Germany’ label betekent tevens dat Völkl de lat hoog legt, wat je aan de nieuwe Deacon-ski’s meteen merkt.


Nieuw neusje van de zalm:
Völkl Deacon V.Werks

Of we de de nieuwe Völkl Deacon V.Werks in enkele woorden kunnen omschrijven? Moeilijk, maar we doen een poging. Zegt beweeglijk, levendig en makkelijk te sturen genoeg? Dat zijn toch enkele van de belangrijkste karakteristieken waar het nieuwe vlaggenschip van de Deacon-collectie voor staat. Maar er schuilt meer achter dit stijlvolle paar. Lees daarvoor onderstaande uitgebreide bespreking.

Premium allmountainski

De premium ski is ideaal voor atletische en kritische allmountain skiërs. Hij is erg performant, zonder dat hij het uiterste van je vraagt. Om deze soms lastig te combineren karakteristieken toch samen te voegen, hebben de ontwikkelaars en ingenieurs in Straubing, in het Duitse Beieren, een nieuwe standaard gezet om het hoogst haalbare te bereiken voor het coördineren van een stabiele flex over de lengte van de ski.

Nieuw productieproces

Met de Völkl Deacon V.Werks introduceert Völkl een nieuw productieproces, genaamd Carbon Fiber Functional Placement. Hierbij bouwt Völkl de carbon vezels niet meer in als een uniform vlies, maar worden ze door een stikproces zo geïntegreerd dat de plaatsbepaling en stevigheid passen bij de functionele eisen van elk deel van de ski. De concentratie is dus hoger in de tip en tail, aangezien de uiteinden erg bepalend zijn voor de performance van een ski.

Het resultaat? Een nauwkeurige krachtoverdracht en een levendige, energieke toegankelijkheid met een minimale inspanning. De technologie, die haar debuut dus maakt in de Deacon V.Werks, is niet alleen voelbaar tijdens het skiën, maar ook als je naar de ski kijkt.

De veelzijdigheid van 3D

Net als de Deacon 84, die we verderop bespreken, is de Deacon V.Werks voorzien van de innovatieve 3D Radius Sidecut technologie. Deze technologie verdeelt de ski in drie delen: long tail radius bij de tail, tight center radius in het midden en long tip radius bij de tip.

Tight center radius maakt de ski enorm veelzijdig en maakt het extreem makkelijk om zonder problemen en op lagere snelheid korte bochten te nemen. Met long tip en tail radius kun je weer makkelijker op hoge snelheid grote bochten maken. De ski’s zijn makkelijker te sturen en je hebt geen beperking van de radius bij de tail.

Maximale krachtoverdacht en schokabsorptie

Het titanal frame van de Völkl Deacon V.Werks zorgt voor een maximale krachtoverdracht en schokabsorptie. Een 0.7 millimeter dik titanal frame omhult de kritische delen bij de tip en tail, wat de ski stabiliteit geeft en impact absorbeert. Deze technische, complexe constructie zorgt ervoor dat de skiër geniet van de combinatie van levendigheid en een hoge stabiliteit, wat vrij uniek is voor een ski met metaal. Dit terwijl het gewicht toch laag werd gehouden (1830 gram per ski exclusief binding).

De integratie van het IPT Lowride-bindingsysteem doet wonderen voor de krachtoverdracht. Met een minimale inspanning maakt de binding een snelle, moeiteloze kantenwissel mogelijk en zorgt deze voor een ongeëvenaarde mate van beweeglijkheid.

Beschikbaar in de lengtes 167/172/177/182. Heeft een sidecut van 132-84-115 mm en een radius van (R1) 21, (R2) 15, (R3) 24 (referentielengte 177 cm). Prijs: € 1199,95 (inclusief binding).

De perfect allmountainski:
Völkl Deacon 84

Je zou bijna vergeten dat de Völkl Deacon V.Werks nog een rits capabele broertjes heeft. We noemen dan met name de Deacon 84, aangezien die vorig seizoen al enorm op viel. Om meer dan zijn mooie looks.

Mix van kracht en subtiliteit

De Völkl Deacon 84 is zowel perfect voor ijzige pistes als verse sneeuw en brengt een lach op het gezicht van wat meer ervaren skiërs.

Net als bij de V.Werks zorgt de 3D Radius Sidecut voor maximale veelzijdigheid op het gebied van wendbaarheid en snelheid. Zowel korte als lange bochten liggen ruimschoots binnen zijn marge.

Het titanal frame maakt de ski lichter van gewicht, zonder aan stabiliteit in te boeten. De krachtoverbrenging is direct en de kantengrip uitstekend. Kortom: een ideale allmountainski, die vooral uitblinkt op de piste, maar ook graag buiten de lijntjes kleurt.

Beschikbaar in de lengtes 162/167/172/177/182. Heeft een sidecut van 132-84-115 mm en een radius van (R1) 21, (R2) 15, (R3) 24 (referentielengte 177 cm). Prijs: € 859,95 (inclusief binding).

Info en verkooppunten: https://mdvsports.nl/home