Nieuws uit Franse skigebieden

16/10/2017

 

Elektrische sneeuwscooters voor kinderen

In het nieuwe Mountain E-park in les Gets mogen kinderen tussen 5 en 12 jaar op een beveiligd circuit met een e-sneeuwscooter rijden. Een leuke activiteit voor de kinderen en perfect passend in de ecotoeristische filosofie van Les Gets.

Nieuwe rodelbaan en modernisering liften

In Alpe d’Huez zorgt de realisatie van een rodelbaan op rails het hele jaar door voor kinderpret. Verder opent een nieuwe ludieke kinderpiste met allerlei hindernissen en activiteiten naast de piste Bergers. SATA (Société d’aménagement touristique de l’Alpe d’Huez) zal de komende 30 jaar het beheer van de gondelliften aan de Meije Grave op zich nemen. De komende jaren staat de verdere modernisering en ontwikkeling van de huidige liften op de agenda. Er wordt al gespeculeerd over een mogelijke nieuwe gondellift voor 2021 die skiërs tot op 3600 meter hoogte naar de top van de Lauze brengt.

Eerste yogaskipiste in Frankrijk

Het skigebied Morzine heeft de allereerste yogaskipiste aangelegd in Frankrijk. Langs de piste ‘Nyon’ kunnen skiërs een reeks van tien yogaposes uitvoeren tijdens het afdalen. De volgende poses zijn perfect te doen met de ski’s nog steeds aan de voeten:
• energie opnemen (PRANA);
• oefeningen voor een beter evenwicht en betere stabiliteit (ASANA);
• een perfecte combinatie verkrijgen tussen beweging en ademhaling (VINYASA);
• ontspanning (SVASANA);
• bezinning (OM);
• en uiteraard de prachtige panorama’s en de troeven van de bergen ontdekken (NAMASTE).

‘L’Art au Sommet’

Afgelopen jaren heeft Courchevel een naam opgebouwd op gebied van eigentijdse kunst. Deze winter vindt er in het dorp en op de piste voor de negende keer de tentoonstelling ‘L’Art au Sommet’ plaats. Verspreid over het skigebied krijgen grote sculpturen een plekje op de top van La Saulire en bij de Vizelle- en Les Chenus-lift. Daarnaast wikkelt artist-fabricator Rébecca gondels, sleepliften en stoeltjesliften in met haar favoriete materiaal: BH-bandjes van bekende lingeriemerken

115 nieuwe sneeuwkanonnen voor Courchevel

La Société des Trois Vallées (S3V) investeert in maar liefst 115 sneeuwkanonnen. De nieuwe kanonnen verbruiken minder water en elektriciteit, en zorgen het hele skiseizoen voor een goede sneeuwkwaliteit. Ook komt er een nieuwe Ariondazgondollift in Courchevel Moriond. Dit wordt de eerste skilift in Frankrijk met ledverlichting die door on-board zonnepanelen van energie wordt voorzien. In Courchevel Moriond komt verder een nieuwe sledepiste. Komend skiseizoen is ook het kinderdorp aan de beurt met gedecoreerde liften, een spellenkamer en een apart skigedeelte. Deze zone is volledig afgeschermd van de rest van het gebied en met een oppervlakte van 5 ha het grootste kinderdorp van Frankrijk.

BK freestyle en alpineski

Ook Les 2 Alpes plaatst nieuwe sneeuwkanonnen en wil zo 30% van het gebied van kunstsneeuw kunnen voorzien. Het maakt hiervoor gebruik van smeltwater. Het is trouwens een primeur dat er op dergelijke hoogte sneeuwkanonnen worden geplaatst. Van 7 tot 13 april wordt in Les 2 Alpes tevens het Belgische Kampioenschap freestyle en alpineski gehouden. Allen daarheen!

Modernisering van de sector Vallée de l’Arc (Arc 2000)

In het gebied tussen Arc 2000, Arc 1600 en Villaroger komen niet zo veel skiërs. Toch heeft de regio veel potentieel dankzij het uitzonderlijk uitzicht op de Mont Blanc. Deze zomer is gestart met de verbreding van de piste Vallée de l’Arc (tot 25 m breedte), om de afdaling minder steil en constanter te krijgen. Ook worden er 36 nieuwe sneeuwkanonnen geplaatst en een nieuwe zespersoonsskilift gebouwd, de Pré Saint Esprit.

Internationale sterren van het ijs

In Vaujany melden we de vervanging van de gondellift Vaujany-Enversin en de herstructurering van de ‘Gare du Téléphérique’. Op 27 december 2017 vindt de grote kunstschaatsshow ‘Stars internationales de la Glace’ plaats, opgenomen door Eurosport en France 3.

Nieuws uit Oostenrijkse skigebieden
Nieuws uit Zwitserse skigebieden

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief