Belgisch snowboardtalent: Ward Van Tittelboom

21/11/2022

 

“Die jumps in Corvatsch waren echt héél groot”

Pas 15 en nu al een naam om in de gaten te houden. Ward Van Tittelboom (15) heeft duidelijk heel wat in zijn mars. Zijn hoogste prioriteit? Zijn “beste ik” bovenhalen in elke situatie.

Discipline: snowboard slopestyle en big air
Favoriete trick: FS underflip 540
Trick die Ward nog onder de knie wil krijgen:
FS double 1080, BS double 1080, switch backside 900

Palmares: vorig seizoen Vlaams/Nederlands kampioen
en reeds enkele medailles van de freestyletour van België/Nederland

Ward, wat zijn je eerste herinneringen aan de sneeuw?

“Mijn eerste keer op de sneeuw was toen ik vier jaar was, in een skiklasje in Oostenrijk. Mijn liefde voor snowboarden begon pas later, in Duitsland. We waren er op skivakantie en hadden twee kleine plastiek snowboardjes om mee te spelen; ik was verkocht! Van mijn papa mocht ik pas leren snowboarden als ik de zwarte piste af kon skiën. En zo geschiedde: op mijn zeven jaar begon ik met snowboarden en tot nu toe is dit mijn grootste passie.”

Je bent je tweede jaar topsportschool gestart, vertel?

“Het is inderdaad mijn tweede jaar topsport. Ik kijk met goede moed uit naar het nieuwe seizoen, ook omdat mijn eerste jaar topsport zo goed is meegevallen. Het was in het begin wel wat zoeken naar een goed evenwicht tussen school en snowboardstages, maar dat is nu geen probleem meer. Ik vind vooral plezier in wat ik doe en ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

Hoe zie je jezelf komende seizoenen evolueren?

“Ik hoop dit seizoen grote stappen te zetten in zowel slopestyle als big air. Er zijn een paar nieuwe tricks die ik echt wil leren landen op de sneeuw en neerzetten in een wedstrijdrun. Op korte termijn wil ik eens een finale snowboarden op een van de Europacups. Op de langere termijn zouden de Olympische Spelen zeker mooi zijn om naar toe te werken. Maar mijn hoogste prioriteit is steeds beter worden en “de beste ik” bovenhalen in elke situatie.”

Wat was, tot nu toe, je meest waanzinnige sneeuwervaring?

“Mijn leukste sneeuwervaring was een Europacup in Götchen. De slopestyle run was niet te gemakkelijkste, maar wel superleuk en uitdagend. De trainingen waren ’s avonds, dus dat betekende: snowboarden onder kunstlicht. Ik heb me toen echt geamuseerd. Corvatsch was een van de indrukwekkendste ervaringen tot nu toe. De jumps waren echt héél groot, het waren jumps van een wereldbeker. Ik was best bang, maar ben ervoor gegaan en heb daar zeker mijn grenzen verlegd. Ik landde zelfs een nieuwe trick, waar ik heel blij om was.”

Wat zijn je favoriete trainingslocaties?

“Een van mijn favoriete plaatsen om te snowboarden is Hintertux, in Oostenrijk. Ik heb in dat park heel veel bijgeleerd en kan daar nog steeds veel bijleren. De keuze aan rails is er heel groot. Het park in Stubai is ook een van mijn favorieten. De jumps daar zijn voor mij gewoon perfect.”

Wie wil je graag bedanken?

“In de eerste plaats mijn ouders, omdat ze zo veel werk verzetten om mij te laten doen wat ik graag doe. Daarnaast mijn sponsors, zoals Westsite en Colab, en Sneeuwsport Vlaanderen, omwille van de kansen die ze mij geven. Verder Kendrick Nguyen, voor de extra trainingen. Alsook Simon Vandepitte, omdat hij me zo goed heeft getraind dat ik naar de topsportschool kon. Tot slot Maarten Avonds en Childeric Bogaert voor het goede seizoen en al hun inspanningen.”

Dit artikel is onderdeel van een interviewreeks met verschillende Belgische atleten. Lees hier de andere interviews!

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief