Home Nieuws De langste skipistes in Oostenrijk

De langste skipistes in Oostenrijk

0
De langste skipistes in Oostenrijk
Ischgl (c) Johannes Sautner

Ben jij iemand die tijdens de skivakantie vroeg op staat om de eerste lift naar boven te nemen om de rest van de dag te genieten van heerlijk geprepareerde pistes en eindeloze afdalingen? Dan kun je in dit artikel alvast inspiratie op doen voor je volgende reis naar de sneeuw. Wij hebben de langste skipistes in Oostenrijk namelijk voor je op een rijtje gezet.

De langste skipistes in Oostenrijk – want iedere kilometer telt

Gletsjerafdaling (Sölden)


Op Schwarze Schneide wacht een afdaling van 15 kilometer en bijna 2000 hoogtemeters op je, waarbij je eindigt bij het dalstation van Gaislachkoglbahn. Bijkomend voordeel van deze afdaling is dat hij niet overdreven technisch is, en daardoor dus goed te doen is voor de meeste skiërs.

Hochjochtotale (Silvretta-Montafon)

Met 12 kilometer en 1700 hoogtemeters hoef je je in Silvretta Montafon ook zeker niet te vervelen. We kennen het skigebied natuurlijk ook vanwege de zeven steile Black Scorpions maar in tegenstelling tot die diepzwarte pistes is de Hochjochtotale geschikt voor de gemiddelde skiër, die over een beetje uithoudingsniveau beschikt.

Seegatterlafdaling (Waidring)

Deze Talabfahrt voert je gedurende 12 kilometer over rode en blauwe pistes, waardoor je ook hier weer niet over de meest begenadigde ski-skills dient te beschikken. En wanneer de vermoeidheid halverwege inslaat, of de kuiten beginnen te branden maak je gewoon even een pauze bij de Möseralm.

Talabfahrt (Hintertuxer Gletsjer)

Heerlijk afdalen tot in het dal, over een piste met een lengte van 12 kilometer doe je op de Hintertuxer Gletsjer.

Route Eleven (Ischgl)

De naam zegt het al, een afdaling van ruim 11 kilometer. Vanaf de top van het skigebied, de Greitspitz start je op zwart om te eindigen op rood. Tijdens de afdaling overbrug je bijna 1500 hoogtemeters. De Route Eleven is dan ook niet voor iedere skiër weggelegd.

Hochpustertaler Gratabfahrt (Sillian)

Het zijn niet enkel de grote jongens die over lange pistes beschikken. 11 kilometer aan piste voeren je van rood, naar zwart, naar bosrijk blauw en overbruggen op die manier 1300 hoogtemeters. Door de relaxte finish van deze afdaling is de gemiddelde skiër prima op zijn plek in Skizentrum Sillian.

Höhenfressertour (Zillertal Arena)

Vanaf het Übergangsjoch naar Zell am Ziller wachten er ruim 1900 hoogtemeters verdeeld over 10 kilometer piste op je. Het niveau van deze hoogtemetervreter is dan ook simpelweg te omschrijven met zwart. Denk zeker niet dat je in het laatste gedeelte van de afdaling lekker kunt uitglijden op blauwe pistes want dan vergis je je behoorlijk.

Skigebiet Goldeck (c) Sam Strauss

Talabfahrt (Goldeck)

Lang en uitdagend, zo kunnen we de dalafdaling in skigebied Goldeck omschrijven. Hoewel het met 8,5 kilometer niet echt een van de langste skipistes in Oostenrijk is, is de afdaling naar het dal geheel zwart gekleurd en daarmee meteen de langste zwarte afdaling in de Alpen.

Freerideafdaling (Dachstein)

Wanneer je even genoeg hebt van geprepareerde pistes kun je in Dachstein altijd een freerideafdaling van 11 kilometer inzetten. We raden je aan om deze runs niet zonder begeleiding in te zetten en altijd een gids of ervaren freerider mee te nemen die het gebied kent.

Check zeker ook de volgende artikelen:

De langste skipistes in Frankrijk

De bekendste zwarte pistes in Oostenrijk

De gevaarlijkste skipistes in de Alpen