Home Merken Hoe is het met… alpine skiester Julie de Leeuw?

Hoe is het met… alpine skiester Julie de Leeuw?

0
Hoe is het met… alpine skiester Julie de Leeuw?

2019 was voor alpine skiester Julie de Leeuw een jaar waarin ze zichzelf een paar keer is tegengekomen. Op de slalomwedstrijden in Oostenrijk vorige week was ‘ons’ Julie weer helemaal terug. Benieuwd wat 2020 volgens haar in petto heeft! Voer genoeg voor een kort gesprek.

Hoe blik je op het afgelopen jaar terug?

Julie de Leeuw: “Ik blik met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Persoonlijk vond ik dat ik goed bezig was, maar een griep die leidde tot een ontsteking aan mijn hart heeft mijn parten gespeeld. Het seizoen is dus veel vroeger gestopt dan voorzien. Op zich ben ik blij dat ik in mijn beide disciplines (slalom en reuzeslalom) mijn punten heb kunnen verbeteren.”


Wat zijn de vooruitzichten voor 2020?

“Vast en zeker de Jeugd Junioren Wereldkampioenschappen in Narvik, in Noorwegen, begin maart! Daarnaast ook de vele nationale kampioenschappen, zoals het Oostenrijkse jeugdkampioenschap. Om me te kunnen vergelijken met de beste meisjes van Oostenrijk in mijn leeftijdscategorie. Het Belgisch Kampioenschap staat dit jaar hopelijk wel op het programma, waar ik tegen mijn concurrenten zal uitkomen en hoop om Belgische titels mee naar huis te nemen.”

Hoe slaag je erin om alles te geven zonder over je grens te gaan? Welke skills kan je daarvoor gebruiken?

“Ik probeer altijd alles te geven, bij elke wedstrijd alsook tijdens elke training en dit keer op keer. Er moet weliswaar een middelmaat zijn van alles kunnen geven, maar ook van alles te kunnen controleren. Als ik aan de start van een wedstrijd sta, dan denk ik : ‘Ik kan dit echt’. Dit is volgens mij zeker een stap in de juiste richting. Positief in het leven staan, is een belangrijke factor. Een paar skills daarvoor zijn: zelfvertrouwen en veerkracht, fysiek en kracht, en uiteraard je grenzen kennen en luisteren naar je lichaam.”

Het laatste schooljaar is bijna halverwege, hoe voelt dat?

“De afgelopen vijf jaar aan het HIB Skigymnasium in Oostenrijk hebben me heel veel geleerd. Ik ben mezelf een paar keer serieus tegengekomen, maar ik heb ook de tijd van mijn leven gehad. Ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing en zou zeker dezelfde weg terug inslaan. De afgelopen jaren zijn bijzonder snel voorbij gevlogen. Momenteel is het heel druk op school met de eindwerken en de Matura-examens die eraan komen. Ik wil mijn laatste schooljaar hier mooi kunnen afsluiten.”

Heb je nog een toffe locatietip voor lezers, waar je recent geweest bent?

“Ik vind Leogang een zeer leuk skigebied. Het is verbonden met heel veel andere skigebieden zoals Saalbach en ook Fieberbrunn enzovoort. Heel leuke en veel pistes, vele kilometers plezier en leuke plaatsjes om over de middag iets te eten of te drinken.”

Wat is je favoriete item uit de nieuwe Peak Performance collectie?

“Het nieuwe Peak Performance pak van volgende winter, bestaande uit de W Vertical 3L jas en de bijpassende broek. Ik kijk ernaar uit als ik post ga krijgen deze zomer! Functioneel en stijlvol tegelijk. De jas biedt een perfecte bescherming, zelfs in extreme condities. Hij heeft ook tal van handige extra’s, zoals een Recco, praktische zakken, een snowskirt, velcro aan de polsen en veel meer.”

Nog een dank aan? 

“Eerst en vooral wil ik mijn ouders bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben en nog steeds doen. Mijn Mental coach, Rudy Heylen die me elke keer opnieuw helpt om me erbovenop te halen als het even minder goed gaat. Al mijn vriendinnen, zowel in Oostenrijk als in België, die er ook elke keer voor me zijn. Mijn vriend die mij elke keer opnieuw motiveert als het minder gaat, me moed geeft en in me gelooft. En ook mijn sponsors, Peak Performance, Rossignol, Teamskills en Sportina, voor het vertrouwen.”

Lees ook: ons interview met Julie de Leeuw van vorig jaar.