Home Overige producten Millet Mountain Group en duurzaamheid

Millet Mountain Group en duurzaamheid

0
Millet Mountain Group en duurzaamheid

Meer dan 80% van de impact van producten heeft te maken met het materiaal waarvan het is gemaakt. Daarom is de selectie van materiaal en accessoires (bijvoorbeeld ritsen) zo belangrijk voor Millet Mountain Group en formuleerde de groep tevens 10 focuspunten.

“Enkel zo slagen we erin om producten te maken die niet alleen performant, maar ook duurzaam zijn, voor mens en maatschappij”, benadrukte Frédéric Fanges, brand manager van Millet tijdens ons bezoek in Chamonix. Een aantal certificaten en diensten is hiervan het bewijs. Enkele voorbeelden.


Millet Mountain Group en duurzaamheid

Labels

Ökotex Standard 100

Een test- en certificeringssysteem voor textiel dat let op het gebruik van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de eindgebruiker. Momenteel is circa 80% van de producten van Millet Mountain Groep Oeko 100-gecertificeerd. Het streefdoel voor 2020 is 100%. www.oeko-tex.com

Bluesign

Deze standaard moet aan de hand van een reeks ecologische criteria de veiligheid en gezondheid van consumenten en werknemers garanderen en toont aan dat de onderneming het nodige doet om de water- en luchtvervuiling verminderen. Ongeveer de helft van de collecties draagt het Bluesign-label. Tegen 2020 moet dit 90% zijn. www.bluesign.com

Responsible Down Standard (RDS)

Verantwoord dons betekent dat er uitsluitend dons wordt gebruikt dat een bijproduct is van de voedingsindustrie en niet afkomstig is van gedwangvoederde of levend geplukte dieren. Het dons wordt gevolgd en gecontroleerd van boerderij tot eindproduct. Gemiddeld is reeds 80% van het gebruikte dons reeds RDS-gecertificeerd. Tegen 2020 100%. Bij Millet is dit vandaag al 100%. https://responsibledown.org

Materialen

Een kleine 40% van het katoen in de collecties is vandaag organisch katoen. Tegen 2020 wil Millet Mountain Group voor alle drie de merken Millet, Eider en Lafuma organisch katoen gebruiken.

Wat gerecycleerd polyester betreft is het 2020-streefdoel 50%. Vandaag ligt de teller op 10 tot 20%, afhankelijk van het merk. Hier zijn dus nog enige inspanningen voor nodig.

Schadelijke PFC’s komen tegen 2020 niet meer in producten met een DWR-finish voor. PFC-vrije DWR heeft even goede water- en vuilafstotende eigenschappen.

Reparatieservice, recyclage & upcycling

Millet biedt haar klanten de mogelijkheid om gebruik van de reparatieservice. Van alle producten die na verkoop terug terechtkomen bij de Millet Mountain Group wordt 27% hersteld, is 41% bestemd voor upcycling projecten, wordt 22% gerecycleerd (er worden bijvoorbeeld laptop sleeves en portefeuilles van gemaakt) en gaat 10% opnieuw de gebruikersketen in via sociale projecten.

Het complete 2017 sustainability report (pdf) vind je hier.