Home Sneeuwsport Vlaanderen Op wintersport met de sneeuwsportverzekering

Op wintersport met de sneeuwsportverzekering

0
Op wintersport met de sneeuwsportverzekering
Sneeuwval.

Belgen staan ervoor gekend, voor oververzekerd zijn: schuldsaldo, brand, wateroverlast, inbraak, familiale verzekering… Maar hoe zit het op wintersport met de sneeuwsportverzekering? Bij het online boeken van een reis is het eerder de regel dan de uitzondering dat je het selectievakje ‘verzekering’ moet afvinken. 

Op wintersport met de sneeuwsportverzekering

Er wordt bij het online boeken van een reis bijna op gerekend dat je niets afvinkt, niet nagaat wat er juist gedekt is in die polis en je bij een accident de verzekering zelfs niet aanspreekt. Je wist namelijk amper dat je die afgesloten had. Juist daarom is het belangrijk om doelbewust een degelijke polis af te sluiten. Je zou niet de eerste zijn die bedrogen uitkomt.


Maar ik ben toch al verzekerd?

Via de mutualiteit, niet? Je ziekteverzekering dekt gemiddeld 60% van de medische kosten en 70% van het eerste transport naar een ziekenhuis. Voor de nazorg – bijvoorbeeld de kinesist of fysiotherapeut – betaalt de mutualiteit 15 euro van de 22 euro per beurt terug tot drie maanden na het ongeval.

Voor alle resterende bedragen is de ledenverzekering van een officiële federatie veruit de beste oplossing. Zeker bij een operatie kunnen die namelijk hoog oplopen. Denk aan de repatriëring vanuit het buitenland (enkel in een bijstandsverzekering vervat) en uitbreiding van de dekking voor medische kosten en werkonbekwaamheid, een verhoging van de plafonds en lagere franchises.

In de praktijk 

Een lid van Sneeuwsport Vlaanderen maakte een smak in Oostenrijk, werd met de helikopter geëvacueerd naar het ziekenhuis om uiteindelijk gerepatrieerd en geopereerd te worden aan de knie. De sneeuwsport verzekering betaalde 9000 euro terug, die ze  indien ze niet aangesloten was  zelf had moeten bijpassen.

Hoeveel moet dat kosten?

Aan de kassa van de liftpassen of bij het vastleggen van lessen, krijg je de vraag sowieso: “Met verzekering? Het is maar drie euro per dag.” Goed gezien, want dat lijkt weinig, toch? Voor je de rekensom maakt – laat staan naar de voorwaarden vraagt – stem je in en op de eindsom met de liftpassen betaal je met een gezin al snel bijna 80 euro extra. Want het was per persoon, per dag. Dan is een ledenverzekering toch een betere optie…

Personen die meer dan een keer op wintersport vertrekken zijn sowieso beter af met een jaarpolis. Bovendien krijg je voor elk lid van het gezin een cash back van de mutualiteit van 15 tot 30 euro per persoon. Voor een Snow Omnium voor een gezin betaal je 178 euro, waarvan je dus tot 120 euro terugkrijgt. Uiteindelijk betaal je 58 euro, 62 euro minder dan de week verzekering die je in de bergen koopt. Bovendien geniet je een jaar lang van kortingen op indoor skipistes in Belgie en kunstbanen, winkels en events.

Op wintersport met de sneeuwsportverzekering: tarieven en pakketten

  • Basic Safe Snow: vanaf € 34/p.p. of € 89/gezin: voor zij die al een bijstandsverzekering hebben.
  • Snow Omnium vanaf € 68/p.p. of € 178/gezin: dé all-in formule (evacuatie, repatriëring, terugbetaling liftpassen en lessen…).
  • Cash back mutualiteit: tussen € 15 en € 30 per persoon per jaar.