Home Nieuws Topsprekers op ISPO Munich 2023: Nobelprijswinnaar prof. Muhammad Yunus en UNHCR-ambassadeur Yusra Mardini

Topsprekers op ISPO Munich 2023: Nobelprijswinnaar prof. Muhammad Yunus en UNHCR-ambassadeur Yusra Mardini

0
Topsprekers op ISPO Munich 2023: Nobelprijswinnaar prof. Muhammad Yunus en UNHCR-ambassadeur Yusra Mardini

ISPO Munich, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor de sportindustrie, opent van 28 tot 30 november zijn deuren in de handelsbeurs in Munchen. Het motto is ‘Nieuwe perspectieven op sport’. Naast de meer dan 2000 exposanten van over de hele wereld is het middelpunt van dit jaar wederom Future Lab, een platform waar wordt gefocust op innovaties, megatrends, digitale transformatie en connectiviteit. Het spannende conferentieprogramma worden geopend door niemand minder dan Nobelprijswinnaar voor de Vrede, professor Muhammad Yunus. UNHCR-ambassadeur Yusra Mardini is een van de andere keynote sprekers.

Merken, producten, innovaties en oplossingen, maar ook uitwisseling, netwerken, inspiratie en nieuwe perspectieven: onder de paraplu van de campagne van dit jaar ‘Nieuwe Perspectieven op Sport’ biedt ISPO Munich niet alleen een blik op de toekomst van de sportindustrie , maar opent ook nieuwe perspectieven op aanverwante gebieden. “We willen sport in zijn geheel bekijken en bespreken. Dit kan variëren van technologische innovaties tot duurzaamheid, sociale impact en sportmodetrends”, aldus tentoonstellingsdirecteur Lena Haushofer.


Met in totaal elf hallen biedt ISPO Munich een spannend programma over alle themapodia, hubs en tentoonstellingen heen, waardoor exposanten, vakbezoekers en de internationale sportgemeenschap een informatief, interactief en onderhoudend beursprogramma met een festivalkarakter voorgeschoteld krijgen. Merken zoals Schöffel, Rab/Lowe Alpine, Vaude, Ortovox, Patagonia, Fjällraven, Jack Wolfskin, Icebreaker, Mountain Equipment, Komperdell, Bergans, Hestra, Berghaus en Scott presenteren hun nieuwste producten en innovaties. Nieuwe deelnemers zijn de Oberalp Group met als merken Wild Country & Evolv en LaMunt, evenals Bauerfeind en Plein Sport. Daarnaast bevestigden exposanten zoals Leki, Casco-helmen, de L-Fashion Group met Luhta, Icepeak, Rukka, Dachstein en Torstai hun aanwezigheid dit jaar.

Beroemde gezichten in Future Lab

Het hart van ISPO Munich? Dat is Future Lab in hal B1. Dit innovatielab biedt ruimte voor discussies over de innovaties en transformatie in de sportindustrie. In de Brandnew Area vinden bezoekers start-ups en opkomende merken die het potentieel hebben om een revolutie teweeg te brengen in de sportindustrie. Ook de winnaars van de prestigieuze ISPO Awards zijn hier te zien. In de interactieve showrooms van de Digitize Hub ligt de focus op de nieuwste trends op het gebied van retailtechnologie, en in het Innovation Lab ervaren bezoekers visionaire oplossingen met de potentie om de sportsector voorgoed te veranderen. Daarnaast maakt Zeitgeist, een platform voor urban, streetwear en sportmode, zijn debuut in Future Lab.

Nobelprijswinnaar voor de vrede
prof. Muhammad Yunus in Munchen

Na de succesvolle lancering vorig jaar biedt Future Lab’s Mainstage nu plaats aan 500 bezoekers. Ook het conferentieprogramma met interactieve en inspirerende key notes, alsook interviews en workshops met de who’s who van de internationale sportindustrie is verder uitgebreid. De conferentie wordt op 28 november om 9:30 uur geopend door Nobelprijswinnaar prof. Muhammad Yunus. Hij is de oprichter van de Yunus Sports Hub, die de positieve kracht van sport gebruikt om sociale problemen aan te pakken en gemeenschappen te versterken. Daarbij worden waarden als inclusiviteit, sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid in acht genomen.

Nog een topspreker:
UNHCR-ambassadeur Yusra Mardini

De line-up van de sprekers op ISPO Munchen 2023 is net zo divers als de exposanten van dit jaar. Zo behoort ook de Olympische zwemster en recentelijk UNHCR-ambassadeur Yusra Mardini tot de impresisonante line-up. Zij opent op de tweede dag van de beurs om 10:30 uur het hoofdpodium. Haar inspirerende en ontroerende verhaal is een voorbeeld van de kracht, moed en het doorzettingsvermogen van miljoenen vluchtelingen. Yusra Mardini mocht al talloze prijzen in ontvangst nemen, waaronder de Bambi in de categorie Silent Heroes, de Girls Award tijdens de Unicef Global Goal Awards en de Made For More Award in de categorie Hero. Ze werd door Time magazine ook uitgeroepen tot een van de 30 meest invloedrijke tieners.

“Ons doel is om een portfolio van persoonlijkheden en partners te presenteren die de trend zetten voor de sportwereld op het gebied van diversiteit, diepgang en relevantie. Met professor Muhammad Yunus en Yusra Mardini hebben we twee veelzijdige en inspirerende persoonlijkheden kunnen overtuigen om naar Munchen te komen. Onze bezoekers kunnen zich verheugen op meer topsprekers van dit kaliber”, besluit beursdirecteur Lena Haushofer.